Poliția a prins trei bărbați care păcăleau vânzătorii de telefoane second hand. Cum își înșelau victimele

Foto: Profimedia

Trei bărbaţi au înşelat mai mulţi bucureşteni care postau pe site-uri de profil că vând telefoane mobile second hand cu valoare ridicată. Sub pretextul că cel ce cumpără e plecat din ţară, unul dintre ei se întâlnea cu vânzătorul pentru a lua telefonul iar ordinul de plată oferit era, de fapt, fals.

În perioada iunie-iulie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 13 Poliţie, cu sprijinul colegilor din cadrul Secţiilor 9, 11 şi 12 au documentat activitatea infracţională a celor trei bărbaţi, acuzaţi de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că aceştia contactau telefonic diverse persoane, ce ofereau spre vânzare telefoane mobile cu valoare ridicată, pe site-uri de vânzări şi sub pretextul că sunt plecaţi în străinătate, dar doresc achiziţionarea telefonului pus la vânzare de către persoanele vătămate le-ar fi determinat să se întâlnească cu unul dintre ei, care s-ar fi prezentat ca fiu al celui care contacta persoana vătămată telefonic şi după ce ar fi arătat victimei un ordin de plată contrafăcut, reprezentând plata telefonului mobil prin virament bancar, le determinau pe acestea să le înmâneze telefoanele mobile, fără ca persoanele vătămate să primească sumele de bani promise”, spun reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Sunt cercetate 8 optstfel de fapte, prejudiciul ridicându-se la 26.000 de lei.

Cei trei bărbaţi duceau telefoanele obţinute fraudulos să fie valorificate la diverse case de amanet, iar o parte din ele au fost identificate.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru a se stabili întreaga activitate infracţională, cei trei fiind în arest la domiciliu.