Poliția din Oklahoma a publicat o înregistrare în care un alt afro-american este ucis în timpul arestării: „Nu pot respira!”

  • Poliția din Oklahoma a făcut publică înregistrarea cu moartea unui alt bărbat de culoare în momentul arestării
  • Tragedia s-a produs pe 20 mai 2019, dar imaginile au fost făcute publice abia acum
  • Scenele sunt bizar de similare cu cele care au dus la moartea lui George Floyd în Minneapolis

În ziua în care George Floyd a fost înmormântat în SUA, poliția din Oklahoma a făcut publică înregistrarea cu moartea unui bărbat de culoare, Derrick Elliot Scott, în timpul arestării sale, pe 20 mai 2019.

Cazul pare tras la indigo – suspectul – un bărbat de culoare le spune polițiștilor de mai multe ori: ”Nu pot respira!” La fel cum s-a petrecut cu George Floyd a cărui moarte a declanșat proteste ample față de violența poliției în SUA, dar și în lume.

Derrick Elliot Scott, în vârstă de 42 de ani, avea semnalmentele unui suspect căutat de poliție pentru că a fluturat o armă în public. Scott era și el înarmat iar le vederea poliției a luat-o la fugă. Agenții s-au luptat cu el pentru a-l imobiliza.

Suspectului i s-a făcut rău, poliția a chemat paramedicii, dar Scott a fost declarat decedat la spital. Autopsia citează ca probabilă cauză a morții cedarea unui plămân, dar arată că și alți factori au putut să contribuie la deces: folosirea forței la reținere, utilizarea de metamfetamine, astmul și o boală cardiacă.

Procurorul general din Oklahoma i-a absolvit de orice vină în acest caz pe toți agenții de poliție implicați, după ce a primit autopsia.