• Poliția din Oklahoma a făcut publică înregistrarea cu moartea unui alt bărbat de culoare în momentul arestării
  • Tragedia s-a produs pe 20 mai 2019, dar imaginile au fost făcute publice abia acum
  • Scenele sunt bizar de similare cu cele care au dus la moartea lui George Floyd în Minneapolis

În ziua în care George Floyd a fost înmormântat în SUA, poliția din Oklahoma a făcut publică înregistrarea cu moartea unui bărbat de culoare, Derrick Elliot Scott, în timpul arestării sale, pe 20 mai 2019.

Cazul pare tras la indigo – suspectul – un bărbat de culoare le spune polițiștilor de mai multe ori: ”Nu pot respira!” La fel cum s-a petrecut cu George Floyd a cărui moarte a declanșat proteste ample față de violența poliției în SUA, dar și în lume.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Derrick Elliot Scott, în vârstă de 42 de ani, avea semnalmentele unui suspect căutat de poliție pentru că a fluturat o armă în public. Scott era și el înarmat iar le vederea poliției a luat-o la fugă. Agenții s-au luptat cu el pentru a-l imobiliza.

Suspectului i s-a făcut rău, poliția a chemat paramedicii, dar Scott a fost declarat decedat la spital. Autopsia citează ca probabilă cauză a morții cedarea unui plămân, dar arată că și alți factori au putut să contribuie la deces: folosirea forței la reținere, utilizarea de metamfetamine, astmul și o boală cardiacă.

Procurorul general din Oklahoma i-a absolvit de orice vină în acest caz pe toți agenții de poliție implicați, după ce a primit autopsia.