• Autoritățile portugheze și cele germane au început perchezițiile pe malurile unui lac din Algarve, pentru a o căuta pe Madeleine McCann.
  • Fotografii și înregistrări video ale locului ar fi fost găsite în posesia unui bărbat suspectat de dispariția fetei în urmă cu 16 ani.
  • Madeleine McCann a dispărut pe 4 mai 2007, la vârsta de doi ani, din dormitorul pe care îl împărțea în vacanță cu frații ei gemeni.

Poliția investighează cazul lui Madeleine McCann, la 16 ani de la dispariția fetiței. Investigațiile au început marți, în barajul Arade, la 50 de kilometri distanță față de locul în care a dispărut micuța, în Praia da Luz, în 2007, scrie BBC.

Christian Brueckner, în vârstă de 45 de ani, a fost declarat suspect de către procurorii portughezi în 2022. Căutările au fost solicitate de poliția germană, deoarece zona a fost vizitată de Brueckner când Madeleine a dispărut. Poliția portugheză a precizat într-o declarație de presă că se va ocupa de căutările din Algarve în următoarele zile.

Brückner a fost încarcerat în 2019 pentru că a violat o turistă americană în vârstă de 72 de ani, la un kilometru și jumătate de apartamentul de vacanță al familiei McCanns din Praia da Luz. Bărbatul a fost numit oficial de poliția portugheză ca suspect în cazul dispariției micutei Madeleine.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Părinții Madeleinei, Gerry și Kate, nu au făcut niciun comentariu cu privire la noile căutări, primele în această zonă din 2008. Fiica lor a dispărut din dormitorul pe care îl împărțea în vacanță cu frații ei gemeni Sean și Amelie, pe atunci în vârstă de doi ani, în timp ce cuplul, amândoi medici, luau o masă cu prietenii, la vederea apartamentului lor de vacanță, pe 4 mai 2007.

Poliția germană a declarat în iunie 2020 că Madeleine a fost declarată moartă și că Brückner, în vârstă de 45 de ani, ar fi responsabil pentru dispariția ei. El nu a fost acuzat de nicio infracțiune legată de dispariția lui Madeleine și a negat orice implicare, deși înregistrările telefonului mobil îl plasează în apropierea apartamentului de vacanță în noaptea în care aceasta a dispărut.

Este prima operațiune majoră de acest gen din iunie 2014, când poliția metropolitană a primit permisiunea din partea oficialilor portughezi de a cerceta Praia da Luz cu ajutorul câinilor și al radarului de penetrare a solului.

Citește și: