• Poliția rusă îl caută pe Navalnîi pentru a sta de vorbă cu el
  • Anchetatorii germani cer rușilor seriozitate în investigarea acestui caz
  • Nemții au ridicat gradul de securitate la clinica unde este internat politicianul rus.

Vestea bună este că Alexander Navalnîi își revine după ce a fost otrăvit. Vestea proastă pentru el este că rușii îl caută. Din nou. Poliția  rusă vrea să stea de vorbă cu el, cât încă este internat în spitalul din Germania. Colegul meu Florin Jipa e în direct cu noi.

1. Florin, de ce vor, evident oficial, rușii să stea de vorbă cu opozantul Kremlinului?

2. Ce spun nemții? Știm dacă vor fi de acord, dacă vor refuza? Există temeri că ar putea fi otrăvit iar?

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Flori Jipa, corespondent Aleph News: „Bună! După ce Navalnîi și-a revenit, autoritățile de la Kremlin au intrat în agitație și au lansat mai multe operațiuni de dezinformare, un adevărat război informațional pentru a abate atenția asupra Kremlinului. Deci bănuiesc că aceasta este și intenția lor, în primul rând să-l intimideze pe Navalnîi și pe eventualii martori, dar să și ascundă unele urme care ar duce către Moscova.

Nemții au ridicat deja gradul de securitate la clinica unde este internat Navalnîi, imediat cum politicianul și-a revenit, semn că se pregătesc și pentru acest scenariu. Anchetatorii nemți le-au cerut anchetatorilor ruși, în primul rând să facă lumină și să facă o anchetă serioasă, deoarece Navalnîi a fost otrăvit în Rusia și nu în Germania”