Poliţiştii de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare fac joi 9 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Satu Mare şi Maramureş la poliţişti şi la alte persoane într-un dosar în care se fac cercetări în legătură cu primirea de bani pentru neaplicarea măsurilor de carantină.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie, sunt puse în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţelor Satu Mare şi Maramureş, la mai multe imobile ale unor poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei – SPF Petea, precum şi la alte persoane, dar şi la imobile aparţinând SPF Petea.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal, în care s-a colaborat inclusiv cu autorităţile maghiare, privind comiterea mai multor infractiuni de corupţie, printre care luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, dar şi alte infracţiuni, cum ar fi fals informatic, fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată, săvârşite de agenţi de poliţie de frontieră. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi pretins şi primit, în mod direct sau prin intermediul şoferilor ai unor mijloace de transport în regim international, a unor sume de bani, cuprinse între 50 şi 100 de la euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se deplasează din ţări ce impun măsura carantinării la intrarea pe teritoriul României.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, ofiţerii DGA au prins în flagrant un agent de poliţie de frontieră în timp ce primea suma de 200 de euro pentru ca unele persoane să nu fie introduse în carantină.