• Poliția a găsit 100 de cadavre într-un depozit pe care un cartel notoriu îl folosea drept cimitir.
  • O echipă de criminaliști și un laborator mobil au fost trimise la locul faptei, în cartierul La Joya, pentru a căuta rămășițele celor decedați.
  • Luna trecută, opt persoane au fost ucise în orașul de pe malul mării, inclusiv cinci bărbați care au fost împușcați într-un bar.

Poliția a găsit 100 de cadavre într-un depozit pe care un cartel notoriu îl folosea drept cimitir. Polițiștii din Mexic au făcut această descoperire sumbră după ce au arestat patru presupuși membri ai cartelului Jalisco Nueva Generación, potrivit Noventa Grados.

Depozitul, despre care se crede că ar fi un depozit pentru victimele bandei de crimă organizată, a fost percheziționat de Procuratura regională din Ixtapan de la Sal, în municipalitatea Tenango del Valle. Elohim Díaz Jiménez a condus o operațiune comună formată din reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale și ai Ministerului Securității Publice, pentru a efectua percheziția, relatează Daily Star.

O echipă de criminaliști și un laborator mobil au fost trimise la locul faptei, în cartierul La Joya, pentru a căuta rămășițele celor decedați. Cea mai recentă descoperire macabră vine după o serie de investigații cumplite făcute în Mexic în ultimele săptămâni. Procurorii au anunțat că trupurile a cinci bărbați au fost descoperite luni într-un sat la nord de fosta destinație de vacanță populară Acapulco.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Presa locală a relatat că victimele au fost ciopârțite și înfășurate în saci de plastic. Procurorii au anunțat, de asemenea, că alți doi bărbați au fost uciși în orașul vecin Xaltianguis. Orașul a devenit un focar de violență, cu grupuri beligerante și justițiari care se luptă pentru teritoriu. Se crede că unele dintre aceste grupuri au legături cu cartelurile de droguri.

În 2019, Xaltianguis a fost plasat sub asediu de către o grupare de justițiari înarmați care erau hotărâți să alunge un grup rival care sosise în oraș. Justițiarii au început să arunce în aer mașini cu butelii de gaz în interior și au sfârșit prin a ucide doi dintre inamicii lor, dezmembrând corpul unuia. Industria turismului din Acapulco a luat-o razna în ultimii ani, deoarece violențele sângeroase legate de droguri au cuprins străzile.

Luna trecută, opt persoane au fost ucise în orașul de pe malul mării, inclusiv cinci bărbați care au fost împușcați într-un bar. În vara anului 2022, liderul breslei restaurantelor, barurilor și cluburilor de noapte, Jesus Rivera, a fost, de asemenea, împușcat mortal. Apoi, în luna noiembrie a anului trecut, trei cadavre au eșuat pe o plajă din Acapulco, prezentând semne de tortură.

Violența s-a extins și în zonele urbane aparent sigure din marile orașe mexicane, când doi frați tineri au fost uciși în cartierul de renume Roma Norte. Asasinatele au stârnit indignarea comunității, iar autoritățile au promis că îi vor aduce pe cei responsabili în fața justiției. Poliția a anunțat că trei persoane au fost reținute în legătură cu crimele.