• 6 sirieni şi egipteni spun că poliţiştii de Frontieră din România i-au bătut
  • Incidentul s-ar fi petrecut în luna august, la graniţa cu Serbia
  • Povestea nu este unică, mai sunt grupuri de imigranţi care acuză agenţii
  • Poliţia de Frontieră respinge acuzaţiile
  • „Toate acţiunile sunt întreprinse cu respectarea drepturilor omului”

Şase sirieni şi egipteni spun că au luat bătaie în luna august de la poliţiştii noştri de Frontieră, la graniţa cu Belgrad. Unul dintre imigranţi avea un picior amputat şi spune că poliţiştii români l-au bătut fix cu cârja lui, relatează Euronews. Povestea nu este unică.

Alt grup de imigranţi, care au trecut prin Turcia, Grecia şi Albania pentru a ajunge în tabăra din Serbia, au povestit o experienţă similară. Detectaţi prin camerele de termoviziune în timp ce voiau să treacă frontiera românească, ei au fost acostaţi de gardieni în uniformă închisă la culoare. Cel mai înalt dintre ei i-a hăituit cu biciul.

În replică, Poliţia de Frontieră spune că România nu se află pe ruta principală folosită de migranţii ilegali pentru a ajunge în vestul Europei şi nici nu se confruntă cu un aflux mare de persoane care încearcă să treacă fraudulos graniţa. Frontiera mai spune că poliţiştii noştri supraveghează de la distanţă frontiera şi zi şi noapte. Dacă văd grupuri de imigranţi, sunt anunţate statele vecine.

Subliniem faptul că în aceste situaţii poliţiştii de frontieră români nu intră în contact cu grupurile de migranţi deoarece majoritatea dintre ei nu ajung să intre în România.

În privinţa grupurilor care chiar ajung în România, Poliţia explică:

„Toate acţiunile întreprinse de către poliţiştii de frontieră români faţă de migranţi depistaţi acţionând ilegal la frontieră se realizează în acord cu legislaţia internă şi internaţională în vigoare, inclusiv cu respectarea drepturilor omului!.