Polițiștii din Franța au împușcat un bărbat care a refuzat să-și pună masca de protecție. Bărbatul a strigat „Allahu Akbar!” și a atacat oamenii legii

  • Polițiștii feroviari francezi au împușcat un bărbat care i-a amenințat cu un cuțit în gara Saint Lazare din Paris după ce aceștia i-au solicitat să își pună masca de protecție, relatează Reuters.
  • Potrivit presei locale, bărbatul era cunoscut pentru „fapte violente” și a strigat „Allahu Akbar, Franța e condusă de Statul Islamic!” înainte să atace oamenii legii

Incidentul s-a petrecut marți dimineață la gara Saint-Lazare, după ce bărbatul a fost oprit pentru că nu a purtat mască și a refuzat să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, informează presa franceză.

După ce a refuzat să-și pună mască, bărbatul ar fi scos un cuțit și ar fi încercat să atace patru polițiști, strigând „Allahu Akbar, Franța este condusă de Statul Islamic!”.

Reprezentanții SNCF (compania de transport feroviar din Franța, n.red.) au declarat că „doi agenți au folosit armele din dotare pentru a se apăra și neutraliza elementul perturbator”.

Potrivit autorităților, bărbatul a fost transferat în stare gravă la spital.