• În semn de protest, polițiștii din Franța au renunțat la cătușe, după ce din cauza scandalului cu George Floyd sunt și ei acuzați de rasism.
  • Ei spun că nu sunt de acord cu ce s-a întâmplat în America și nu vor să fie catalogați ca fiind rasiști.
  • Polițiștii francezi spun că se simt „insultați“.

Polițiștii din Franța și-au aruncat cătușele pentru că se simt „insultați“ de acuzațiile că tolerează brutalitatea și rasismul, scrie BBC. „Protestele cătușelor“ au avut loc joi la Paris, Lille, Rennes, Bordeaux, Toulouse și alte orașe și au continuat vineri dimineață, mai mulți agenți aruncându-și cătușele pe aeroportul din Paris.

Ei resping orice asemănare cu agenții de poliție din Minneapolis, care au stârnit un val de proteste anti-rasism la nivel mondial după ce l-au ucis pe George Floyd în timp ce voiau să îl aresteze.

Polițiștii francezi nu sunt de acord cu ce au făcut americanii și spun că nu e normal să ții piciorul 8 minute pe gâtul suspectului, însă sunt furioși din cauza interdicției acestei metode de imobilizare deoarece e esențială atunci când arestezi pe cineva. Totuși, mai spun că e important ca apoi să eliberezi gâtul persoanei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Apărând utilizarea metodei de imobilizare prin sufocare, Xavier Leveau a spus că „ este foarte importantă în timpul încătușării“. El a insistat că nu este nimic similar cu metoda folosită în moartea lui George Floyd: „Nu-l vom ține jos timp de opt minute, îl vom ține jos doar pentru încătușare… nu avem o tehnică înlocuitoare. Deci cum să o facem altfel? Suntem supărați pentru că oamenii cred că poliția este rasistă, în timp ce în țara noastră avem cetățeni din toate grupurile etnice și cu toții ne înțelegem bine împreună“.