Polițiștii din Sydney i-au cerut unei tinere să-și scoată tamponul în timpul unor percheziții

Sursa foto: Profimedia
  • În timpul unor percheziții din 2019, polițiștii din Sydney au obligat o tânără să-și scoată tamponul, se arată într-un raport.
  • Tânăra se afla cu o prietenă în fața unui Cazinou.
  • Cazurile au fost examinate ori după ce părinții fetelor s-au plâns, ori după ce au fost mediatizate în presa locală.

Polițiștii din Sydney i-au cerut unei tinere să-și scoată tamponul în timpul unor percheziții controversate care au avut loc în 2019, în fața unui cazinou, se arată într-un raport al Comisiei de Control de aplicare a Legii, scrie BBC.

O analiză a incidentului „a dezvăluit o lipsa de claritate pentru (ofițeri) cu privire la legalitatea unei astfel de cereri”, se arată în același raport.

Poliția New South Wales spune că va lua în considerare concluziile raportului. Între timp, Comisia de Control le-a cerut polițiștilor să-și ceară scuze față de tânăra căreia i s-a cerut să-și scoată tamponul.

Cazurile au fost examinate ori după ce părinții fetelor s-au plâns, ori după ce au fost mediatizate în presa locală, scrie BBC.

Acest incident a dus la investigarea altor cazuri din trecut unde au fost formulate plângeri și nu s-au găsit droguri. Într-un alt caz, o tânără interpretă la festivalul Secret Garden a primit ordin să-și dea jos lenjeria și să se aplece, iar ofițerii ar fi râs de ea, se arată în raport.

În aceeași cercetare, polițiștii spun că nu cunosc ce trebuie să facă în timpul unor percheziții. Prin urmare, în luna august al anului trecut, a fost introdus un nou manual pentru a-i instrui corect pe agenți.