• Chauvin, polițistul care a stat cu piciorul pe gâtul lui Floyd, fusese vizat de 18 plângeri, dintre 16 stau și acum în sertar.
  • Cel mai tânăr dintre cei patru, Alexander Kueng are 26 de ani. Apropiații lui spun că era compătimitor și cunoștea limba rusă.
  • Thomas Lane este nepotul unui detectiv, scrie Hollywoodlife.com

Polițistul care i-a provocat moartea lui George Floyd este cercetat pentru omor de gradul al doilea, iar ceilalți trei agenți implicați în incident sunt acuzați pentru complicitate.

Derek Chauvin

Derek Chauvin este polițistul care a fost filmat apăsându-şi un genunchi peste gâtul lui George Floyd, un afro-american suspectat de folosirea unei bancnote false. Deși striga că nu mai poate respira, agentul de poliție i-a ținut genunchiul peste gâtul lui Floyd timp de 8 minute și 46 secunde. Ulterior acesta s-a stins, iar moartea sa a stârnit un val de proteste în întreaga lume.

În vârstă de 44 de ani, agentul de poliție a fost acuzat de omor de gradul de al doilea.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Anterior, Derek Chauvin a fost acuzat de omor de gradul al treilea.

Derek a lucrat la Departamentul de Poliție Minneapolis timp 19 ani. Până la cazul tragic al lui Floyd, Chauvin fusese vizat de 18 plângeri, potrivit Departamentului de Poliţie din Minnesota, care nu precizează despre ce abateri este vorba. Dintre cele 18 plângeri, 16 au ajuns la sertar şi doar două au fost urmate cu scrisori de avertisment.

J. Alexander Kueng

Miercuri, Alexander Kueng a fost acuzat de procurori ca a ajutat si a comis un omor prin imprudență de gradul al doilea.

Alexander Kueng în vârstă de 26 de ani, este cel mai tânăr dintre cei patru. Acesta lucra la Departamentul de Poliție Minneapolis și nu a mai avut acuzații. În dosarul său personal se arată că Kueng vorbește și scrie limba rusă.

Kueng a fost absolvent în 2018 al Universității din Minnesota, unde a lucrat part-time ca parte a forței de securitate a campusului.

Thomas Lane

Ca și Alexander Kueng, Thomas Lane în vârstă de 37 de ani a fost acuzat că a ajutat si a comis un omor prin imprudență de gradul al doilea. Avocatul său spune că pe timpul carierei sale ca polițist nu a avut reclamații.

Thomas Lane este nepotul unui detectiv, scrie Hollywoodlife.com

Este originar din Twin Cities, potrivit Star Tribune. O rudă anonimă l-a descris pe Thomas „compătimitor, amuzant și perspicace.”

Tou Thao

Tou Thao stătea lângă ceilalți ofițeri în timp ce-l rețineau pe Floyd. Acesta lucra ca polițist în Minneapolis din 2012. Tou Thao i-au fost aduse aceleași acuzații. În presa americană nu sunt cunoscute prea multe detalii despre viața acestuia.

Potrivit Hollywoodlife, ofițerii MPD Derek Chauvin și Tou Thoa au ajuns într-o mașină separată în jurul orei 20:14. Au „făcut mai multe încercări” de a-l inbăga pe George în bancheta din spate a mașinii. În timpul reținerii, George „a fost pus la pământ cu fața în jos și încătușat”. Ofițerul Keung ținea spatele lui George în timp ce ofițerul Lane ținea picioarele bărbatului.