Portul sirian Latakia a fost atacat de avioane militare israeliene

sursă foto- Twitter
  • Cinci rachete au fost lansate spre Portul Latakia.
  • Nu au fost raportate victime în urma acestei acțiuni.
  • În 2018, Israelul a atacat orașul Latakia, iar sistemele antiaeriene siriene au doborât din greșeală un avion rus de recunoaștere.

În cursul nopții de luni spre marți, mai multe avioane militare israeliene au atacat Portul sirian Latakia în cadrul unei operaţiuni care a vizat transporturi de armament iranian. Potrivit informațiilor transmise de Televiziunea publică din Siria, citată de cotidianul The Times of Israel, avioanele militare israeliene au lansat cinci rachete spre containere din Portul Latakia, situat la Marea Mediterană. Atacul a vizat transporturi de armament iranian destinate organizaţiei şiite libaneze Hezbollah.

Atacul asupra Portului Latakia este o misiune rară efectuată de Israel, care evită să efectueze operaţiuni militare în zone din Siria în care se află trupe ruse. În 2018, Israelul a atacat oraşul Latakia, iar sistemele antiaeriene siriene au doborât din greşeală un avion rus de recunoaştere. Premierul Naftali Bennett a declarat că Israelul luptă permanent împotriva „forţelor negative” din Orientul Mijlociu. „Împingem înapoi forţele negative din regiune zi şi noapte. Nu ne vom opri nicio secundă. Aceste activităţi au loc aproape zilnic”, a afirmat acesta.

Israelul efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii militare iraniene şi transporturi destinate grupului islamist şiit Hezbollah. Iranul şi organizaţia fundamentalistă libaneză Hezbollah au trimis trupe în Siria pentru a ajuta regimul Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.