Predoiu vrea ca toate dosarele cu judecători și procurori la care lucrează anchetatorii din Secția Specială să fie repartizate fie la DNA, fie la DIICOT

  • Ministerul Justiției pune în dezbatere proiectul de modificare a Legilor Justiției
  • În pachetul de legi este și desființarea Secției de anchetare a magistraților
  • Cătălin Predoiu propune ca toate dosarele SIIJ să ajungă fie la DNA, fie la DIICOT

Cătălin Predoiu vrea ca Secția Specială să devină istorie. Propunerea este în pachetul de legi ale justiției.

Predoiu vrea ca toate dosarele cu judecători și procurori la care lucrează anchetatorii din Secția Specială să fie repartizate fie la DNA, fie la DIICOT, în funcție de competență.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției: „A fost o eroare această Secție Specială indiferent care au fost motivele care au condus la imaginarea unei astfel de soluții”

Totul ar trebui să se facă în maximum 5 zile de când legea intră in vigoare. Toți procurorii care lucrează aici se întorc de unde au venit.

Judecătoarea Mădălina Afrăsinie nu este, însă, de acord demersul.

Mădălina Afrăsinie, judecător Tribunalul București: „Din punctul meu de vedere reprezintă un regres, pentru că istoria a demonstrat că nu a fost în regulă perioada când astfel de cercetări se făceau la DNA. Atâta vreme cât avem o secție, unde acești procurori cu 18 ani vechime când numirea lor se face de CSM, care este garantul independenței noastre, nu știu, nu înțeleg și nu am să înțeleg vreodată de ce se dorește revenirea la vechile reglementări”

O singură persoană ar putea face mai multe călătorii în timpul aceleiași vacanțe.