• Pentru a-l împiedica pe un șofer să urce beat la volan, magistrații au decis confiscarea maşinii acestuia.
  • Anul trecut, bărbatul a fost găsit de poliţişti la volanul maşinii sale cu o alcoolemie de 2,44 la sută în sânge.
  • Măsura a fost luată după ce din documentele medicale a reieşit că pensionarul în cauză suferă de etilism cronic.
  • Instanţa a reţinut în favoarea lui vârsta de 70 de ani, constatând însă că etilismul cronic şi insistenţa cu care s-a încăpăţânat să conducă.

Judecătorii ieșeni au luat măsură radicală în privința unui șofer care nu se oprea din băut. Pentru a-l împiedica să urce beat la volan, magistrații au decis confiscarea maşinii bărbatului.

Măsura a fost luată după ce din actele depuse la dosarul acestuia de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului a rezultat că omul, care are 70 de ani, suferă de etilism cronic, informează Ziarul de Iași.

La data de 15 septembrie 2020, bărbatul din localiatea Holboca s-a apucat să bea încă de dimineaţă. După ce a consumat 2,5 litri de bere, s-a urcat la volanul autoturismului său şi s-a îndreptat spre Iaşi, împreună cu partenera sa de viață. La ora 11:00, bărbatul era înapoi acasă, unde s-a apucat să bea ţuică şi bere.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În jurul orei 17:00, el a plecat iar spre Iaşi. La întoarcere, omul s-a oprit și a mers în două baruri, unde a consumat vodcă. La ieşirea din ultimul bar, bărbatul a încercat să se urce la volan, dar a căzut lângă maşină. Următoarea încercare avea să fie încununată de succes.

Dornic să meargă acasă, omul a reuşit să parcurgă câţiva metri şi, după ce era să lovească un pieton, a acroşat într-o parcare. Speriat, pietonul a chemat poliţia.

Oamenii legii au descoperit că bărbatul avea o alcoolemie de 2,44 în sânge. Chemat a doua zi la Poliţia Rutieră, bărbatul nu s-a prezentat. Poliţiştii l-au găsit acasă, sub influenţa băuturilor alcoolice, iar concubina sa le-a mărturisit că acesta are obiceiul să bea zilnic.

Supus unei expertize medico-legale, bărbatul a fost descoperit cu mai multe afecţiuni, inclusiv etilismul cronic.