• Arestarea acestuia a avut loc joi, în Miami.
  • Aceste lucruri au fost scoase la iveală în urma unei plângeri venite din partea Agenției americane pentru combaterea drogurilor (DEA).
  • Conform plângerii, DEA, Fahie ar fi permis folosirea porturilor din Insulele Virgine Britanice pentru transportul de cocaină, în schimbul unei plăți de 500.000 de dolari.

Premierul din Insulele Virgine Britanice a fost arestat din cauza unei scheme de trafic de cocaină. Arestarea acestuia a avut loc joi, în Miami. Acuzațille care i-au fost aduse au fost de o presupusă spălare de bani, dar și de o conspirație pentru a importa cocaină.

Aceste lucruri au fost scoase la iveală în urma unei plângeri venite din partea Agenției americane pentru combaterea drogurilor (DEA) ce a fost analizată de Reuters. Andrew Fahie și directorul general al Autorității portuare a teritoriului britanic au fost găsiți vinovați.

Conform plângerii, DEA, Fahie ar fi permis folosirea porturilor din Insulele Virgine Britanice pentru transportul de cocaină, în schimbul unei plăți de 500.000 de dolari. Transportul de cocaină era realizat de către un informator ce se dădea drept un membru al cartelului mexican de droguri Sinaloa.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

După ce premierul a fost arestat, guvernatorul Insulelor Virgine Britanice a tras un semnal de alarmă

„Îmi dau seama că aceasta va fi o veste șocantă pentru oamenii din teritoriu și aș face apel la calm în acest moment”, a spus guvernatorul Insulelor Virgine Britanice, John Rankin.

Cu toate acestea, nici Fahie și nici oficialii Autorității Portuare din Insulele Virgine Britanice nu au putut fi contactați imediat pentru a face declarații despre cele întâmplate.

Administratorul DEA, Anne Milgram, a concluzionat că mesajul arestărilor ar trebui să fie foarte clar: „Orice persoană implicată în aducerea de droguri periculoase în Statele Unite va fi trasă la răspundere, indiferent de poziția sa”.

Mai mult decât atât, în plângerea DEA, se arată că ancheta, ce a fost bazată pe observațiile și pe înregistrările informatorului confidențial, a început anul trecut, în luna octombrie.