Preotul din Suceava cercetat pentru decesul unui bebeluș, după botez, este nevinovat. Ce arată raportul legiștilor

Înregistrarea din timpul botezului bebelușului mort din Suceava arată cum este ținut de preot Sursa Foto: Profimedia
  • Raportul legiștilor: Preotul din Suceava cercetat pentru decesul unui bebeluș după botez este nevinovat.
  • Familia copilului a anunțat că va contesta raportul medico-legal.

Medicii legiști din Suceava au stabilit că decesul unui bebeluș, în ianuarie, la 12 ore de la botez, nu are legătură cu procedura din biserică și că acesta a murit ca urmare a unei probleme cardio-respiratorii, pe fondul unei pneumonii, scrie Monitorul de Suceava. Familia copilului a anunțat că va contesta raportul medico-legal și că va înainta și plângere penală împotriva celor două cadre medicale care îl semnează.


Raportul medico-legal în cazul băiețelului în vârstă de 6 săptămâni intrat în stop cardio-respirator în timpul slujbei de botez de la Biserica „Sf. Constantin și Elena” din Suceava a fost finalizat, iar concluziile sunt favorabile preotului Alexandru Mazarache.


Legiștii spun că decesul a fost urmare a insuficienței cardio-respiratorii acute „consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută instalat pe fondul pneumoniei interstițiale, complicată în evoluție cu bronhopneumonie severă”. Concluzia este că afecțiunile pe care le avea copilul (pneumonie interstițială, cel mai probabil de etiologie virală, complicată în evoluție cu bronhopneumonie formă severă), prin gravitatea lor, au dus la deces.


Familia copilului a anunțat că va contesta raportul medico-legal și că va înainta și plângere penală împotriva celor două cadre medicale care îl semnează.