• Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de procurorii DNA vineri seara.
  • Acesta ar fi primit o mită de 1,25 milioane lei pentru acordarea unui contract.
  • Voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid, a transmis Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

UPDATE- Dumitru Buzatu a fost reținut

UPDATE – George Simion îl contrează pe Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a postat un mesaj pe pagina lui de Facebook în care a spus că va convoca o ședință de urgență la Biroul Politic Național, iar George Simion i-a aruncat replica: „Iar pe fiul lui îl menții în guvernul tău?”.

UPDATE

La constatarea operațiunii flagrante de către procurorii DNA, președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu ar fi susținut că suma de bani identificată (1,25 milioane de lei) ar fi fost „economiile” sale „personale”, numai că suma de bani provenea din fondul de flagrant al DNA, iar bancnotele erau marcate, susțin surse judiciare.

Banii ar fi fost găsiți în portbagajul mașinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta ar fi plecat dintr-un local pe care îl frecventa.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

În caz, procurorii DNA au folosit un colaborator care îl denunțase pe șeful CJ Vaslui la DNA. Suma de 1,25 milioane de lei care ar fi fost primită de Dumitru Buzatu ar reprezenta valoarea de 10% dintr-un contract acordat cu dedicație de CJ Vaslui.

Pe 19 septembrie, pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu anunța că „se toarnă asfalt pe lotul 3 al drumului strategic Bârlad – Laza – Codăești”, prezentând și fotografii. Șeful CJ, Dumitru Buzatu, anunța cu această ocazie că „sunt aproape finalizate licitațiile la loturile 1 și 2, astfel încât firmele câștigătoare să continue lucrările încă din acest an”.

Drumul strategic Bârlad-Laza-Codăești are o lungime de aproape 83 de kilometri și grupează patru drumuri județene, mai anunța Buzatu. Valoarea totală de execuție ar depăși suma de 222.000.000 de lei, potrivit VremeaNouă.ro.

În septembrie 2015, pe vremea mandatului fostei șefe DNA, Laura Codruța Koveși, Dumitru Buzatu a mai făcut obiectul unor percheziții anticorupție într-un dosar de fraudare de fonduri europene.

UPDATE

UPDATE

Tudorel Buzatu nu a fost lăsat să intre în curte decât după ce a purtat discuții cu procurorii anticorupție. În plus, ar fi vorba de o mită dată pentru continuarea drumului strategic Bârlad – Laza – Codăești, un drum a cărui valoare totală de execuție depășește 222.000.000 lei, informează Vremea Nouă.

UPDATE

Tudor Buzatu ajunge la locuința tatălui său, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA.

UPDATE

Imagini de la flagrant. Banii sunt luați în geantă de la un om de afaceri.

UPDATE

Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!, a transmis Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a fost prins în flagrant de procurorii DNA, în această seară, susțin surse judiciare. Unul dintre cei mai vechi lideri PSD ar fi fost monitorizat de procurori și prins în timp ce ar fi primit o mită de 1,25 de milioane de lei, din acordarea de contracte.

Procurorii DNA fac la această oră percheziții la domiciliul liderului PSD de Vaslui, investigațiile continuând și în zilele următoare. Având în vedere acuzațiile care i se aduc, nu este exclus ca Dumitru Buzatu să fie supus unor măsuri judiciare, susțin surse.

Dumitru Buzatu este vicepreședinte PSD, președinte al CJ Vaslui, fost deputat și unul dintre cei mai longevivi lideri județeni ai PSD.

Citește și: