• Forțele de ordine s-au pozat cu maneliști la petrecerea unde au intervenit.
  • Polițiștii au dat amenzi de peste 38.000 de lei.
  • Doi polițiști și un jandarm sunt anchetați în urma pozei cu maneliștii.

Doi polițiști și un jandarm sunt anchetați pentru că s-au pozat cu maneliștii de la o petrecere pe care au întrerupt-o.

Poliția și jandarmeria au dat amenzi în valoare de 38.000 lei la o petrecere din sectorul 6 la care au cântat maneliștii Adrian Minune și Tzancă Uraganu.

La finalul intervenției, doi polițiști și un jandarm s-au pozat cu vedetele petrecerii, maneliștii care nu purtau mască. Acum e anchetă, oamenii legii riscă amenzi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cosmin Andreică, Președintele Sindicatului Europol: „Acest anunț, că polițiștii sunt cercetați, este unul standard”

Cosmin Andreică, Președintele Sindicatului Europol: „Discuția suportă mai multe variante. Acest anunț că polițiștii sunt cercetați este unul standard, în spatele căruia instituția se ascunde de fiecare dată. Eu mi-aș dori ca, în astfel de momente, când avem astfel de situații când se anunță un control, în maxim două-trei zile să avem și răspunsul. Dacă analizăm istoricul acestor situații similare vedem doar anunțul că sunt cercetați și finalitatea niciodată.

În al doilea rând, este vorba despre două patrule care au fost sesizate cu privire la un incident ce a avut loc în cursul nopții la un apartament, un penthouse închiriat, unde era o petrecere în desfășurare unde era spuma maneliștilor”.

Nu polițiștii au vrut să facă poză cu maneliștii, ci unul dintre maneliști cu polițiștii

Cosmin Andreică, Președintele Sindicatului Europol: „Aveam o problemă, din punctul nostru de vedere, dacă exista un avertisment în acel caz.

Însă, vorbim despre 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 38.500 de lei, iar poza, pentru că toată lumea întreba de ce au vrut polițiștii să facă poză cu acei maneliști, în realitate este fix invers: unul dintre maneliști, nu am reținut numele, a vrut să posteze cumva spășit că a fost sancționat și a vrut să dea un exemplu și celorlalți cântăreți ca să nu mai organizeze astfel de petreceri pentru că Poliția este la datorie și-i va amenda și-și face treaba”.

Întrebat dacă situația ar fi fost diferită dacă polițiștii și-ar fi făcut poză cu Pleșu, Președintele Sindicatului Europol a oferit următorul răspuns:

Cosmin Andreică, Președintele Sindicatului Europol: „Eu nu spun că este o problemă că au apărut cu maneliștii eu doar am precizat cine a vrut să facă poza. Dacă analizăm moral sau legal situația, și domnul Orban a fost sancționat că nu a purtat mască. Asta nu însemană că mâine un polișist nu mai poate să facă poză cu domnul Orban.

E total greșit și nu cred că trebuie să mergem în zona de discriminare pentru că sunt maneliști. Sigur că a născut multe discuții această poză. Pe noi ne interesa cel mai mult să vedem că polițiștii și-au făcut datoria și au aplicat acele sancțiuni contravenționale”.

Cosmin Andreică: „Înainte să fie sancționați, îi vom reprezenta în fața Comisiei de Disciplină dacă se va ajunge acolo”

Cosmin Andreică, Președintele Sindicatului Europol: „Nu cred că vor fi sancționați pentru că, înainte să fie sancționați, îi vom reprezenta în fața Comisiei de Disciplină dacă se va ajunge acolo.

Însă la acest moment nu am identificat nicio normă legală pe care colegii au încălcat-o. Au luat măsurile legale, au aplicat acele contravenții. Au legitimat toate persoanele de acolo, pentru că vorbim despre 10-15 persoane și vorbim despre un chef privat.

Astfel de situații sunt problematice pentru că, de cele mai multe ori, avem neplăcerea de a constata că proprietarul nu ne deschide ușa în momentul în care intervenim la un apel de urgență.

Acest lucru este destul de problematic pentru agenții de ordine publică pentru că ajung în nenumărate situații în fața ușilor, nu le deschide nimeni și nu pot nici măcar să-i identifice pe cei care încalcă legea”.