• 14 oameni au fost reținuți în dosarul șpăgilor pentru permise auto din Suceava
  • Bogdan Bănică a scris pe Facebook că vrea demisia Șefului DGA Suceava, comisarul șef Marius Asmarandei
  • Bogdan Bănică: „Toată lumea știa, peste tot se vorbea. Eu în repetate rânduri am sesizat DGA cu privire la aranjarea unor concursuri, cu privire la mafia lemnului”

Este scandal la Suceava după ce 14 oameni au fost reținuți în dosarul șpăgilor pentru permise auto. Bogdan Bănică, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România, spune că șeful DGA Suceava știa cum se dau permisele în Suceava.

Bogdan Bănică a scris pe Facebook că vrea demisia Șefului DGA Suceava, comisarul șef Marius Asmarandei.

Bogdan Bănică, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România: „Am solicitat demisia, de onoare măcar, a comisarului șef Marius Asmarandei, șeful DGA Suceava, întrucât ceea ce s-a întâmpalt ieri trebuie să se întâmple cu foarte mult timp în urmă, în condițiile în care fenomenul era cunoscut, era de notorietate de ani de zile în Suceava.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Bogdan Bănică, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România: „Toată lumea știa, peste tot se vorbea. Eu în repetate rânduri am sesizat DGA cu privire la aranjarea unor concursuri, cu privire la mafia lemnului. Toate aceste sesizări ale mele s-au lovit de niște mari clasări. Și îmi este greu să cred că ceea ce se întâmpla la permise și la RAR la Suceava, aceste fapte de corupție, se întâmplau fără știința șefului DGA.”

Bogdan Bănică a fost întrebat de ce crede că a durat atât de mult timp până a intervenit DNA.

Bogdan Bănică, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România: „Eu această activitate nu o văd ca pe un succes al DNA, ci ca pe o pată pe obrazul structurilor anticorupție. Am citit în materiale că din 2018 până în 2020 se întâmplau astfel de fapte. De aici înțelegem că din 2018 DNA București cunoștea ce se întâmplă la Suceava.”

„De doi ani de zile ei au permis în continuarea ca anumiți cetățeni care nu sunt pregătiți la proba teoretică și la cea practică să obțină prin acest mod fraudulos permisul de conducere. Ei deveneaua adevărate pericole publice.”

Șeful DGA Suceava mai are un dosar penal deschis.

„Și a fost implicat în mai multe scandaluri și a încercat încadrarea cumătrului la DGA.”