• Autoutilitara a fost confiscată după ce a fost surprinsă de comisarii Gărzii Naționale de Mediu și de polițiștii locali de la sectorul 5.
  • Totodată, au fost impuse dispoziții de salubrizare a zonei afectate până în data de 17 februarie.

O autoutilitară care a depozitat ilegal deșeuri provenite din construcții, precum moloz, polistiren și rigips, pe un teren viran din strada Mateiu Caragiale, din Capitală, a fost confiscat, anunță reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Autoutilitara a fost confiscată după ce a fost surprinsă de comisarii Gărzii Naționale de Mediu și de polițiștii locali de la sectorul 5, care fac controale mixte, la inițiativa Ministerului Mediului.

„Persoana prinsă în flagrant a fost amendată cu 30.000 de lei iar autobasculanta cu care a transportat deșeurile a fost confiscată, conform prevederilor HG nr. 1061/2008 privind confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea faptei”, anunță reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Totodată, au fost impuse dispoziții de salubrizare a zonei afectate până în data de 17 februarie.

„Doar aplicarea măsurilor dure prevăzute de lege poate opri un fenomen care a ajuns pentru mulți să devină o normalitate: depozitarea oriunde în Capitală a resturilor din construcții sau demolări sau chiar a lucrurilor care nu ne mai sunt necesare, inclusiv a deșeurilor din ambalaje. Până acum echipele noastre mixte au organizat peste 100 de inspecții în toate sectoarele Capitalei, fiind aplicate amenzi de peste 200.000 de lei. Acțiunile au descoperit depozite ilegale de deșeuri pe o suprafață de aproape 300.000 de mp din București. Toate aceste zone ale Bucureștiului vor fi salubrizate și monitorizate în continuare de echipele noastre”, a declarat ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Despre confiscarea de la Sectorul 5 vorbește și primarul Cristian Popescu Piedone, care spune că aceasta a fost prima mașină care transporta ilegal deșeuri a fost confiscată: „ Avem un prim exemplu care arată clar că nu ne jucăm! Cei care au aruncat deșeuri pe domeniul public au fost sancționați, iar mașinile au fost confiscate. Ne dorim un sector curat și civilizat. Ne pasă de mediul înconjurător și de aerul pe care îl respirăm”, spune primarul de la Sectorul 5.

De cealaltă parte, primarul de la Sectorul 6, Ciprian Ciucu, spune că la el în sector a fost confiscat primul autovehicul care transporta ilegal deșeuri: „Prima mașină confiscată vreodată în București pentru transport ilegal de deșeuri provenite din construcții / demolări. Deci, se poate. De obicei, firmele acestea, contractate pe platforme de mica publicitate, nu au contracte cu gropile de gunoi și aruncă deșeurile pe marginea drumului sau pe câmpuri, murdărindu-ne câmpurile, orașele și drumurile, viața. Mesajul a fost dat: nu mai veniți în Sectorul 6 dacă nu vreți să rămâneți fără mașini! Mai am un mesaj: constructorii vor fi monitorizați cu precădere”, scrie Ciucu.

Puși să explice situația celor două sectoare, care își arogă primul autoturism confiscat pentru că transporta ilegal deșeuri, reprezentanții Ministerului Mediului au admis că este vorba despre două cazuri, care cel mai probabil, s-au desfășurat simultan.