Primarul din Miercurea Ciuc, obligat de instanță să schimbe plăcuțele cu nume de străzi: limba română deasupra celei maghiare

Sursa foto: CATALIN CADAN / MEDIAFAX FOTO
  • Curtea de Apel București a respins luni recursul primarului din Miercurea Ciuc, Robert Raduly (UDMR).
  • Edilul fusese obligat de Tribunalul București să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor de pe raza municipiului Miercurea Ciuc.
  • Străzile inscripţionate mai întâi în limba maghiară, vor fi schimbate cu alte plăcuţe, în care denumirea străzii în limba oficială de stat, cea română, să fie inscripţionată deasupra limbii minorităţii.

Primarul din Miercurea Ciuc este obligat de instanță să schimbe toate plăcuțele cu denumiri de străzi care sunt insripționate întâi cu numele în limba maghiară și apoi în românește. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Curtea de Apel București a respins luni recursul primarului din Miercurea Ciuc, Robert Raduly (UDMR), depus împotriva unei sentințe a Tribunalului București din 5 septembrie 2019.

Edilul fusese obligat de Tribunalul București să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor de pe raza municipiului Miercurea Ciuc inscripţionate mai întâi în limba minorităţii, limba maghiară, cu alte plăcuţe, în care denumirea străzii în limba oficială de stat, cea română, să fie inscripţionată deasupra limbii minorităţii.

Decizia instanței a fost luată după ce Robert Raduly a fost acționat în judecată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă.

Raduly a făcut recurs la decizia Tribunalului București care s-a judecat la Curtea de Apel București, această decizie a instanței fiind definitivă.

Primarul din Miercurea Ciuc nu a putut fi contactat.