Primarul Sibiului a făcut apel la Tribunal, după ce a fost invalidat de instanță

Sursă foto: Mediafax
  • Astrid Cora Fodor, primar în funcție al Sibiului și câștigător al celui de-al doilea mandat, a făcut apel la Tribunal
  • Noul mandat a fost invalidat în baza unei decizii a Înaltei Curți, potrivit căreia Fodor ar fi fost în incompatibilitate
  • Cererea de apel se soluționează de către Tribunalul Sibiu în termen de 5 zile de la sesizare

Primarul în funcție al Sibiului, Astrid Cora Fodor, câștigător al celui de-al doilea mandat, a depus, vineri, apel la decizia Judecătoriei Sibiu, care a invalidat mandatul, în baza unei decizii a Înaltei Curți, potrivit căreia Fodor ar fi fost în incompatibilitate.

Judecătoria Sibiu a transmis, vineri, că Astrid Cora Fodor a depus apel la decizia luată în urmă cu o săptămână.

„În dosarul nr. 9486/306/2020 având ca obiect validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu, se aduce la cunoștință publică faptul că, la data de 23.10.2020, a fost depusă cererea de apel formulată de doamna Astrid Cora Fodor împotriva încheierii nr. 4411/16.10.2020, pronunțată de Judecătoria Sibiu în acest dosar”, au transmis reprezentanții Judecătoriei Sibiu.

Cererea de apel se soluționează de către Tribunalul Sibiu în termen de 5 zile de la sesizare.

Judecătoria Sibiu a transmis că a decis, în urmă cu o săptămână, să respingă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripției Municipale Sibiu – nr. 1 pentru validarea mandatului de primar al Sibiului, atribuit lui Astrid Cora Fodor, în urma alegerilor locale desfășurate în data de 27 septembrie 2020.

După invalidare, primarul Astrid Cora Fodor a spus că a vorbit cu președintele Klaus Iohannis, care a încurajat-o.

Astrid Cora Fodor a fost declarată incomptibilă, după ce Instnața Supremă a dat câștig de cauză ANI, printr-o decizie dată în mai 2019. Stare de incompatibilitate a fost constatată când Fodorera viceprimar, iar primar al Sibiului era Klaus Iohannis. Aceasta s-ar fi aflat, potrivit ANI, în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, întrucât a deţinut şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.