• Expertize ADN pentru stabilirea identității a cinci dintre persoanele decedate.
  • Au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor.
  • Lucian Micu, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, și șeful secției ATI au fost audiați.

În urma celor zece oameni care au murit există presiunea publică. Procuratura se ocupă cu ancheta. Toată lumea vrea să afle de ce a ars secția de Terapie Intesivă și nu numai. Avem zeci de întrebări și puține răspunsuri.

Au fost audiați managerul care și-a dat demisia, Lucian Micu și șeful secției ATI, medicul Liviu Ungureanu. În plus au fost făcute 6 percheziții în legătură cu funcționarea secției ATI. Toate dispozitivele din salon unde s-a produs incendiul au fost ridicate pentru expertiză. Iar pe lista procurorilor se mai află și alte persoane care vor fi audiate. Adică medici și asistente care se aflau în spital la momentul izbucnirii incendiului.

Ancheta a fost preluată încă de la început de procurorii Eduard Mihai Ilie și Marius Iacob, cei care au investigat incendiile de la maternitatea Giulești și de la Clubul Colectiv.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Orban: „Demisia managerului nu e suficientă”

„Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienţilor şi cadrele medicale afectate!”, a spus Lucian Micu, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Nu știm însă cine îl va înlocui pe acesta. Cert este că nimeni nu vrea să îi ia locul. De aceea Ionel Arsene, președintele Consiliului Judetean Neamț, va face o ședință pentru a căuta persoana potrivită.

Chiar și premierul Orban a vorbit despre demisia managerului. Spune că o demisie nu e suficientă, iar cine se face responsabil de tragedia de la Piatra Neamț va fi trimis în judecată.

„Nu este suficientă o demisie. Cum să fie suficientă o demisie? Acolo este o anchetă penală care trebuie să identifice responsabilii, odată cu identificarea responsabililor să facă toate demersurile pentru trimiterea în judecată a celor responsabili”, a spus Ludovic Orban, premierul României.