• Poliţiștii din Atlanta l-au împuşcat de două ori în spate pe bărbatul de culoare în timp ce acesta încerca să fugă, arată raportul medicilor legiști.
  • În plus, autopsia arată că tânărul a suferit insuficiență multiplă de organ și a pierdut foarte mult sânge.
  • Rayshard Brooks a fost omorât după ce a adormit la volanul mașinii sale pe calea de acces al unui restaurant fast-food drive-in, prin urmare angajaţii localului au chemat poliţia, pentru că acesta blocase accesul clienţilor, scrie CNN.

Rezultatele preliminare ale autopsiei lui Rayshard Brooks, afro-americanul în vârstă de 27 de ani, arată că tânărul a fost împușcat de două ori în spate. Potrivit medicilor legiști, cazul este clasificat drept omucidere.

Totul s-a întâmplat vineri seara în fața unui fast-food drive-in din Atlanta. Rayshard Brooks a adormit la volanul mașinii sale pe calea de acces al restaurantului, prin urmare angajaţii localului au chemat poliţia, pentru că acesta blocase accesul clienţilor.

Timp de 1 minut, Brooks a discutat cu agenții de poliției spunându-le că a băut câteva pahare pentru a sărbători ziua de naștere a fiicei sale, prin urmare a fost de acord să fie testat cu etilotestul.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Din înregistrările date publicității, se vede cum la scurt timp, tânărul se zbate la pământ când agenții încearcă să-l rețină, iar mai târziu Brooks încearcă să fugă. La câteva secunde mai târziu, afro-americanul a reușit să ia pistolul cu electroșocuri, după care unul dintre agenți trage trei focuri de de armă, iar tânărul cade la pământ.

După incident, sute de oameni au ieșit în stradă. Aceștia au incendiat restaurantul în fața căruia s-a întâmplat totul.

Polițistul care a tras în Rayshard Brooks a fost demis, iar celălalt a fost suspendat din funcție pentru o perioadă nedeterminată.

A doua zi, și-a dat demisia și șefa poliției din Atlanta. Avocatul familiei lui Brooks spune că polițistul care l-a împușcat ar fi trebuit să fie acuzat de “utilizarea nejustifacată a armei care a dus la moarte.” Tot acesta spune că Brooks are patru copii, iar vineri una din fete a împlinit 8 ani.