Primele rezultate ale autopsiei. Afro-americanul omorât în fața unui restaurant a fost împușcat de două ori în spate

Rezultatele preliminare ale autopsiei lui Rayshard Brooks, afro-americanul în vârstă de 27 de ani, arată că tânărul a fost împușcat de două ori în spate. Potrivit medicilor legiști, cazul este clasificat drept omucidere.

Totul s-a întâmplat vineri seara în fața unui fast-food drive-in din Atlanta. Rayshard Brooks a adormit la volanul mașinii sale pe calea de acces al restaurantului, prin urmare angajaţii localului au chemat poliţia, pentru că acesta blocase accesul clienţilor.

Timp de 1 minut, Brooks a discutat cu agenții de poliției spunându-le că a băut câteva pahare pentru a sărbători ziua de naștere a fiicei sale, prin urmare a fost de acord să fie testat cu etilotestul.

Din înregistrările date publicității, se vede cum la scurt timp, tânărul se zbate la pământ când agenții încearcă să-l rețină, iar mai târziu Brooks încearcă să fugă. La câteva secunde mai târziu, afro-americanul a reușit să ia pistolul cu electroșocuri, după care unul dintre agenți trage trei focuri de de armă, iar tânărul cade la pământ.

După incident, sute de oameni au ieșit în stradă. Aceștia au incendiat restaurantul în fața căruia s-a întâmplat totul.

Polițistul care a tras în Rayshard Brooks a fost demis, iar celălalt a fost suspendat din funcție pentru o perioadă nedeterminată.

A doua zi, și-a dat demisia și șefa poliției din Atlanta. Avocatul familiei lui Brooks spune că polițistul care l-a împușcat ar fi trebuit să fie acuzat de “utilizarea nejustifacată a armei care a dus la moarte.” Tot acesta spune că Brooks are patru copii, iar vineri una din fete a împlinit 8 ani.

© 2024 Aleph News