• Un adolescent din Toronto a devenit primul canadian acuzat vreodată de „incel“
  • „Incel“ e considerat a fi o mișcare inspirată din atacurile teroriste
  • Canadianul de 17 ani a înjunghiat mortal o femeie în februarie

Băiatul de 17 ani este acuzat că a înjunghiat mortal o femeie în februarie. Astfel, el a fost acuzat de omor calificat și tentativă de omor la scurt timp după incident, care a avut loc la un salon de masaj erotic, scrie BBC.

Iată firul întâmplărilor, care arată că ar fi vorba de „incel“. Poliția susține că a înjunghiat-o mortal pe Ashley Noelle Arzaga, în vârstă de 24 de ani, care a fost descoperită în clădire pe 24 februarie. Alte două persoane, un bărbat și o femeie, au fost găsite afară, cu răni provocate de înjunghiere.

Când poliția din Toronto a aflat că crima ar fi fost motivată de o ideologie extremistă, a contactat GRC-ul federal al Canadei, care a decis în cele din urmă că este vorba de acuzații de terrorism: „Terorismul are mai multe forme și este important de menționat că nu se limitează la vreun grup, religie sau ideologie anume“.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Ce înseamnă incel?

Incel este prescurtarea  expresiei din limba engleză „involuntary celibacy“ și descrie bărbații, mai ales din grupuri online, care dau vina pe femei pentru frustrările lor sexuale, care vin în urma faptului că nu sunt capabili să se implice într-o relație amoroasă sau să-și găsească un partener sexual, deși și-ar dori acest lucru.

Iată câteva explicații privind istoria fenomenului incel: În 2018, Alek Minassian a condus o autoutilitară pe o stradă comercială aglomerată din Toronto ucigând atunci 10 persoane și rănind alte 16. Ulterior, el a spus polițiștilor că a gândit atacul pentru că a fost respins de către femei ani la rând și, astfel, el a fost considerat membru al mișcării incel, dar nu a fost acuzat de terorism.

Se presupunea că Minassian a fost inspirat de Elliot Rodger, care a ucis șase persoane prin înjunghiere și împușcare în Isla Vista, California, în mai 2014.