• Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a dat în judecată Agent Green
  • Gabriel Păun: „A omorî animale lipsite de apărare, în țarc, ar trebui să fie ilegal

Uciderea ursului Arthur ajunge și pe masa judecătorilor. Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a dat în judecată ONG-ului Agent Green. Cere despăgubiri uriașe: 1 milion de euro. Prințul austriac și-a găsit și un aliat român în acest demers, prințul Dimitrie Sturdza. Marius Tucă a vorbit despre proces cu președintele Agent Green, Gabriel Păun.

„Prințul Dimitrie Sturdza și Prințul Emanuel de Lichtenstein cer despăgubiri uriașe ONG-ului Agent Green. De unde până unde a aparut în peisaj Dimitrie Sturdza?”, a întrebat Marius Tucă.

„Am citit și eu articolul de origine de la o publicație din Mureș, probabil locul de baștină al prințului, si am discutat cu avocata noastră. În primul rând, n-am primit nici la mine acasă, n-a venit nimic, nicio citație, n-a venit nici la adresa asociației, n-am găsit pe niciun portal de justiție. Nici nu vreau să-l provoc, avem destule procese. (…) Cu printul Sturdza ne-am intalnit la Balc, la vânătoarea lui Țiriac, acum vreo zece ani. Prințul Sturdza nu a avut nicio treabă cu omorârea ursului uriaț din Covasna. Pur și simplu am supărat vânătorii. Domnia sa nu are niciun argument legal pentru a mă dea în judecată pe mine sau pe Organizația pe care o reprezint”, a explicat Gabriel Păun la „Marius Tucă Show”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Cazul ursului ucis a ajuns și la Comisia Europeană. Șeful Direcției Generale de Mediu a Comisiei Europene anunța în mai că va analiza rapoartele emise de către ONG-uri.

DNA a deschis dosar penal pentru abuz in serviciu în cazul uciderii ursului Arthur. Procurorii anchetează, in rem, modul în care au fost efectuate derogările pentru a fi împușcat animalul, conform unui răspuns transmis de Direcția Națională Anticorupție (DNA), la solicitarea Aleph News.

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein este acuzat de organizaţiile Agent Green din România şi VGT din Austria că a ucis ilegal cel mai mare urs din România, la începutul lunii mai.