• MGN a recunoscut că există „unele dovezi ale instrucțiunii terților de a se angaja în alte tipuri de UIG (colectare ilegală de informații) cu privire la fiecare dintre reclamanți”.
  • Editorul neagă implicarea în cazul unui reclamant – Michael Turner.
  • MGN a mai spus că „justifică despăgubiri”.

Prințul Harry a obținut o victorie timpurie în ultimul său proces de piraterie telefonică, după ce editorul Daily Mirror și-a cerut scuze pentru că a ordonat colectarea ilegală de informații, scrie Sky News.

Are loc în prima zi a acțiunii în justiție a prințului împotriva Mirror Group Newspapers (MGN). În documentele instanței publicate la începutul procesului, MGN a recunoscut că există „unele dovezi ale instrucțiunii terților de a se angaja în alte tipuri de UIG. (colectare ilegală de informații) cu privire la fiecare dintre reclamanți”, dintre care Ducele de Sussex este unul.

„MGN îi asigură pe reclamanți că o astfel de conduită nu se va repeta niciodată”

Editorul neagă implicarea în cazul unui reclamant – Michael Turner. MGN a mai spus că „justifică despăgubiri”. Daily Mirror a adăugat: „MGN își cere scuze fără rezerve pentru toate astfel de cazuri ale UIG și îi asigură pe reclamanți că o astfel de conduită nu se va repeta niciodată”.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Declarațiile fac parte din apărarea editorului față de pretențiile aduse de Harry și alte persoane cu privire la presupusa colectare ilegală de informații la titlurile MGN. Reprezentând editorul, Andrew Green KC a spus în argumentele scrise că a negat acuzațiile de interceptare a mesajelor vocale în cazurile examinate în timpul examinării. procesul.

Green a mai spus că unele dintre provocările cu care se confruntă Daily Mirror au fost aduse dincolo de termenul legal. Avocatul a spus: „Există unele dovezi ale instrucțiunii terților de a se angaja în alte tipuri de UIG în ceea ce privește fiecare dintre reclamanți”, cu excepția cazului actorului Michael Turner a cărui afirmație este „în întregime respinsă”.

El a adăugat: „Această scuză nu este făcută cu obiectivul tactic de a reduce daunele, MGN acceptă că scuzele în această etapă nu vor avea acest efect, ci sunt făcute pentru că o astfel de conduită nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată”. Green a spus că editorul își cere scuze fără rezerve.

„În caz contrar, acuzațiile specificate sunt respinse, sau în câteva cazuri nu sunt admise”, a adăugat el. Green a mai spus că a existat o referire la un record de plată pentru 75 de lire sterline în februarie 2004. „MGN nu știe la ce informații se referă asta, deși în mod clar avea o legătură cu comportamentul lui la club de noapte”.

Prințul Harry urmează să depună mărturie la Înalta Curte în iunie

Green a adăugat: „Ducele de Sussex, în special, nu susține în legătură cu acest articol, așa că nu se pretinde că această instrucțiune a dus la publicarea informațiilor sale private. Taxa plătită, 75 de lire sterline, sugerează că a fost implicată puțină muncă”.

În altă parte, în documentele instanței, David Sherborne, care îl reprezintă pe Ducele de Sussex și alte persoane care depun plângeri împotriva Mirror Group Newspapers (MGN), susține că utilizarea colectării ilegale de informații utilizate de editor a fost „obișnuită și răspândită”.

El a susținut, de asemenea, că „colectarea ilegală de informații se desfășoară la scară industrială la toate nivelurile” și „aceste activități au fost obișnuite și răspândite pe tot parcursul perioadei”. „Amploarea și amploarea metodelor au fost folosite atât de des, încât au fost stocul de schimb al jurnaliștilor”.

Prințul Harry, precum și ceilalți reclamanți, urmează să depună mărturie la Înalta Curte în iunie. Va fi a doua sa apariție în clădire anul acesta, după ce a participat la o audiere preliminară pentru o cerere separată împotriva Associated Newspapers.

Citește și