• Dior cheltuie doar 53 de euro pentru producția unei genți de 2.500 de euro.
  • Armani plătește doar 93 de euro pentru producția produselor de lux.
  • Procurorii italieni au demarat o anchetă cu privire la discrepanța dintre prețuri.

Cât crezi că costa producția unei genți de lux? Te-ai gândi că nu este prea departe de prețul cu care se vinde o astfel de geantă. Realitatea arată altfel. Procurorii italieni au demarat o anchetă pentru a investiga prețul de producție al genților de lux și au descoperit discrepanțe mari.

Cât plătesc casele de modă pentru producția genților de lux?

Deși gențile caselor de modă precum Armani sau Dior sunt trecute în categoria produselor high-end, nu îi costă atât de mult pe producători să le facă. O investigațierecentă condusă de procurorii italieni arată că diferențele dintre costurile de producție și prețurile de vânzare ale gențilro de lux Dior sau Armani sunt foarte mari. De exemplu. Dior plătește doar 53 de euro pentru a produce o geantă vândută cu 2.600 de euro. În cazul genților Armani, casa de modă plătește 93 de euro pentru o geantă cu aproximativ 1.800 de euro.

Ce impact ar putea avea asupra cumpărătorilor?

Aceste noi date ar putea să schimbe modul în care sunt privite brand-urile de lux și să își piardă din credibilitate. Pe termen lung, industria modei de lux ar putea fi forțată să adopte practici mai transparente și etice când vine vorba de producție și stabilirea prețurilor. Și strategia de marketing ar putea avea de suferit. Deja, majoritatea brand-urilor de lux încearcă să atragă clienți prin a le crea o experiență când cumpără produse de lux.

Recomandări

MACRON AMÂNĂ NUMIREA NOULUI GUVERN
PAS CU PAS SPRE PACE
DAVID LAMMY AJUNGE ÎN INDIA
ANM EMITE COD PORTOCALIU DE PLOI
DEFECTE DE 1 MILIARD DE DOLARI
ÎNCETINIREA ECONOMICĂ A CHINEI AFECTEAZĂ MĂRCILE DE LUX

Citește și