Procurorul general este presat să facă apel împotriva sentinței „blânde” pentru Huw Edwards. Fostul prezentator este acuzat de posesie de imagini indecente

Procurorul general este presat să ceară o revizuire legală a sentinței cu suspendare pronunțate împotriva fostului prezentator BBC Huw Edwards, potrivit The Independent.

Liderul adjunct al Reform UK, Richard Tice, a declarat că îi cere lui Richard Hermer să facă apel la sentința de șase luni cu suspendare pentru personalitatea BBC căzută în dizgrație, care a recunoscut anterior trei acuzații de „realizare” de fotografii indecente.

Bărbatul în vârstă de 63 de ani i-a plătit până la 1.500 de lire sterline lui Alex Williams, în vârstă de 25 de ani, pentru a-i trimite 41 de imagini ilegale, dintre care șapte erau de categoria A, cea mai rea. Dintre imaginile partajate pe WhatsApp, vârsta estimată a majorității copiilor era cuprinsă între 13 și 15 ani, în timp ce unul dintre ei avea între șapte și nouă ani.

O serie de postări pe rețelele de socializare au arătat că anumite persoane au primit pedepse cu închisoarea pentru că au postat meme derogatorii sau „au strigat la un câine polițist”, în timp ce Edwards evită, momentan, închisoarea, deși avea mai mult de 40 de imagini indecente cu copii.

Procurorul general are puterea de a contesta sentințele pe care le consideră „nejustificat de blânde”. Decizia de a le prelungi sau nu revine apoi Curții de Apel. Cu toate acestea, dacă o sentință este conformă cu orientările privind condamnarea, atunci este dificil să fie majorată.

Edwards a prezentat ca factori atenuanți problemele de sănătate mintală, tensiunile din căsnicia sa și relația sa cu tatăl său.

Printre cele 377 de imagini sexuale descoperite de poliție – trimise lui Edwards de Williams între decembrie 2020 și august 2021 – se aflau șapte imagini de categoria A, care sunt de tipul cel mai grav, 12 imagini de categoria B și 22 de imagini de categoria C.

Dar judecătorul a spus că a crezut că remușcarea fostului radiodifuzor a fost reală și că sănătatea sa mintală la momentul infracțiunilor ar fi putut afecta luarea deciziilor.

Directorul general al BBC, Tim Davie, a sugerat că nu vede nicio cale de întoarcere la BBC pentru veteranul radiodifuzor.

Procurorul general a fost contactat pentru comentarii.

Exit mobile version