• UE a amendat două companii farmaceutice cu aceeași conducere cu 60,5 milioane de euro
  • Acestea au întârziat ani de zile lansarea unui medicament ieftin, pentru propriul profit
  • Plănuim să depunem recurs” a fost declarația celor de la Teva Pharmaceuticals

Uniunea Europeană a amendat două companii farmaceutice pentru colaborarea dintre acestea. Această colaborare presupunea scoaterea de pe piață a unei alternative ieftine la un medicament pentru profitul lor și în detrimentul pacienților, relatează Associated Press.

Comisarul antitrust al UE, Margrethe Vestager, a declarat că Teva Pharmaceuticals și Cephalon trebuie să plătească o amendă 60,5 milioane de euro. Acestea au convenit să întârzie ani de zile lansarea versiunii mai ieftine a Modafinil.

Modafinil tratează somnolența excesivă în timpul zilei și sub numele de Provigil a reprezentat mai mult de 40% din cifra de afaceri a Cephalon. O alternativă ieftină ar fi avut un impact serios asupra companiei În 2011, Teva a achiziționat Cephalon.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

„Continuăm să credem că acordul de soluționare a brevetelor Modafinil nu a încălcat legislația UE în domeniul concurenței în raport cu principiile stabilite de curtea de justiție a UE. Plănuim să depunem recurs,” a fost declarația oficială a celor de la Teva