• Propunerea legislativă „2 Mai” a fost depusă la Camera Deputaților, anunță Gorghiu.
  • Propunerea prevede ca traficanții de droguri de mare risc să facă închisoare cu executare.
  • A. Gorghiu spune că vârsta la care copiii din România încearcă droguri e de 12 ani.

Cea mai mică vârstă de debut pentru consumul de droguri este 12 ani, spune Alina Gorghiu. Asta ar fi vestea proastă. Vestea bună? Traficanții de droguri nu au cum să mai scape de închisoare. Propunerea legislativă „2 Mai” a fost depusă la Camera Deputaților și prevede ca traficanții de droguri de mare risc să fie condamnați la închisoare cu executare, nu cu suspendare.

„Sunt pacienți care se internează pentru supradoze și care deja dezvoltă adicții. Cannabisul este o substanță pe care ei o consideră inofensivă, dar de fapt nu este așa. În primul rând, ea acționează la nivelul unui creier ce se află în dezvoltare. Modifică eliberarea unor neurotransmițători. Acest lucru duce la apariția unor tulburări de comportament. Afectează capacitatea de atenție, de memorie acestor tineri”, a declarat Radu Țincu, șeful secției de toxicologie al spitalului Floreasca pentru Aleph News.

„Din păcate, lucrul care este cel mai grav este că marijuana reprezintă doar debutul substanțe stupefiante. Am avut tineri care la 15 – 16 ani aveau deja cocktail-uri de substanțe psihoactive, marijuana fiind doar unul dintre ele. Foloseau amfetamine, metamfetamine sau chiar cannabinoizi sintetici care au efecte mult mai grave ale creierului comparativ cu planta de cannabis”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și