Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat, marți, care sunt propunerile sale pentru șefia DNA și DIICOT, fiind vorba despre procurorii Crin Bologa, respectiv Giorgiana Hosu. Gabriela Scutea este propunerea pentru ocuparea funcției de procuror general al României

Ministrul Cătălin Predoiu a anunțat, marți, că Gabriela Scutea este propunerea pentru ocuparea funcției de procuror general al României. Propunerea va merge la CSM pentru aviz consultativ.

Ministrul a precizat că propunerea sa pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Crin Bologa, cunoaște foarte bine această unitate de parchet. Mai mult, Predoiu a spus despre Bologa că a prezentat, în cadrul interviurilor, un „proiect de management complet, cu soluții aplicate”, subliniind că este de părere că „aduce garanția că lupta anticorupție va continua energic”

Pe de altă parte, șeful Justiției a spus despre propunerea sa la conducerea DIICOT, Giorgiana Hosu, stăpânește cel mai bine aceste „dimensiunile anchetelor transfrontaliere”.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Crin Nicu Bologa este procuror în Sălaj. Acesta a deţinut funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Potrivit declaraţiei sale de avere, procurorul are 7 terenuri în Sălaj. Cluj-Napoca şi Constanţa. În Cluj-Napoca sunt 2 apartamente şi în Zalău o casă de locuit.

Giorgiana Hosu este procuror-șef adjunct al DIICOT. Procurorul are peste 20 de ani vechime, ea activând ca adjunct al DIICOT în perioada 2013-2015, după ce, anterior a condus vreme de cinci ani Serviciul de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare al instituţiei. După ce Alina Bica şi-a dat demisia în 2015 din funcţia de procuror.

Declarația de presă a Ministrului Justiției, Cătălin Predoiu

Declarația de presă a Ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, cu privire la rezultatul selecției procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea funcțiilor vacante de conducere: Procuror general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, Procuror șef al DNA și Procuror șef al DIICOTPublicată de Ministerul Justiției pe Marţi, 21 ianuarie 2020