Propunerile lui Predoiu: Crin Bologa să fie șef la DNA, Giorgiana Hosu, la DIICOT, Gabriela Scutea, procuror general

Catalin Predoiu

Propunerile lui Predoiu: Crin Bologa să fie șef la DNA, Giorgiana Hosu, la DIICOT, Gabriela Scutea, procuror general

Ministrul Cătălin Predoiu a anunțat, marți, că Gabriela Scutea este propunerea pentru ocuparea funcției de procuror general al României. Propunerea va merge la CSM pentru aviz consultativ.

Ministrul a precizat că propunerea sa pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Crin Bologa, cunoaște foarte bine această unitate de parchet. Mai mult, Predoiu a spus despre Bologa că a prezentat, în cadrul interviurilor, un „proiect de management complet, cu soluții aplicate”, subliniind că este de părere că „aduce garanția că lupta anticorupție va continua energic”

Pe de altă parte, șeful Justiției a spus despre propunerea sa la conducerea DIICOT, Giorgiana Hosu, stăpânește cel mai bine aceste „dimensiunile anchetelor transfrontaliere”.

Crin Nicu Bologa este procuror în Sălaj. Acesta a deţinut funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Potrivit declaraţiei sale de avere, procurorul are 7 terenuri în Sălaj. Cluj-Napoca şi Constanţa. În Cluj-Napoca sunt 2 apartamente şi în Zalău o casă de locuit.

Giorgiana Hosu este procuror-șef adjunct al DIICOT. Procurorul are peste 20 de ani vechime, ea activând ca adjunct al DIICOT în perioada 2013-2015, după ce, anterior a condus vreme de cinci ani Serviciul de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare al instituţiei. După ce Alina Bica şi-a dat demisia în 2015 din funcţia de procuror.

Exit mobile version