• Mai mulți protestatari ruși au ieșit în stradă și au cerut ca Ucraina să nu fie invadată.
  • Polițiștii i-au arestat pe loc pe cei șase protestatari.
  • Mai mult decât atât, și alte țări au început să își exprime solidaritatea față de Ucraina. Printre acestea se numără și Polonia.

Mai mulți protestatari ruși au ieșit în stradă și au cerut ca Ucraina să nu fie invadată. Polițiștii i-au arestat pe loc pe cei șase protestatari.

Nemulțumiți de posibilul război care ar putea începe, câțiva oameni și-au arătat solidaritatea față de țara vecină. Cei șase protestatari veniseră în centrul Moscovei cu pancarde pe care era scris „Rusia, nu te atinge de Ucraina”.

Mai mult decât atât, și alte țări au început să își exprime solidaritatea pentru Ucraina. Printre acestea se numără și Polonia. Mai mulți cetățeni au ieșit și ei în stradă, iar marșul a început după orele prânzului.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Participanții au scandat: „Solidaritate cu Ucraina!” Situația pe linia Ucraina-Rusia este din ce în ce mai tensionată. Cu toate acestea, lucrurile au început să fie din ce în ce mai delicate de mai multe săptămâni.

Mesajele susținătorilor în urma protestelor

Câteva sute de oameni s-au adunat în Piața Principală, exprimându-și solidaritatea prin mai multe scandări. „Țara noastră nu vrea absolut niciun război”, au mai spus aceștia.

Situația este foarte tensionată. Toată lumea este îngrijorată, desigur, dar sperăm că Rusia nu ne va invada țara. Sunt din Lviv, am familia în Ucraina și sunt foarte îngrijorată pentru ei. Rudele mele sunt speriate, dar, în acest moment, duc o viață normală. Toată lumea merge la muncă, la școală. Dar există multă teamă în mintea noastră, chiar dacă nu venim din estul Ucrainei, unde situația este cea mai tensionată.

Aș dori, de asemenea, să subliniez faptul că se vorbește mult acum despre un posibil conflict cu Rusia, dar, de fapt, războiul din Ucraina durează de opt ani”, au fost declarațiile Irenei, una dintre locuitoarele din Ucraina, care s-a mutat în Polonia de șapte ani.