Protestele din SUA ajung și în Europa. Violențe în centrul Londrei

Sursă foto: Profimedia
  • Zeci de mii de persoane s-au adunat, miercuri după-amiază, în centrul Londrei pentru a protesta faţă de moartea afro-americanului George Floyd în SUA
  • Şefii Poliţiei din Marea Britanie s-au declarat îngroziţi de moartea lui George Floyd, dar le-au cerut manifestanţilor să respecte regulile de distanţare
  • În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea lui George Floyd, care a fost ucis de polițiști când era imobilizat

UPDATE 20:00: Incidente violente în centrul Londrei

Incidentele au avut loc în faţa Biroului premierului Boris Johnson, la Downing Street. Manifestanţii au aruncat cu obiecte spre agenţii de poliţie. Violenţele nu au durat mult timp.

Zeci de mii de persoane s-au adunat, miercuri după-amiază, în centrul Londrei pentru a protesta faţă de moartea afro-americanului George Floyd în Statele Unite, relatează agenţia de presă Reuters.

„Fără dreptate, nu există pace!”, „Nu poliţiei rasiste!” şi „Vieţile persoanelor de culoare contează!” – au scandat manifestanţii adunaţi în zona Hyde Park din Londra.

Şefii Poliţiei din Marea Britanie s-au declarat îngroziţi de moartea lui George Floyd în timp ce era imobilizat de agenţi de poliţie în SUA, dar le-au cerut manifestanţilor din Marea Britanie să respecte regulile de distanţare impuse pentru combaterea coronavirusului.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a condamnat moartea lui George Floyd, dar le-a cerut protestatarilor să fie paşnici şi să respecte regulile antiepidemice.

„Cred că ce s-a întâmplat în Statele Unite este scandalos şi impardonabil. Am văzut imaginile şi înţeleg perfect de ce oamenii exercită dreptul de a protesta. Evident, cred că aceste manifestaţii ar trebui să se deruleze legal şi rezonabil”, a declarat Boris Johnson.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis.