• Minneapolis găzduiește primul eveniment în memoria lui George Floyd.
  • George Floyd era infectat cu coronavirus, potrivit autoposiei, scrie CNN.
  • Guvernatorul statului Minnesota le cere tuturor protestatarilor să se testeze pentru Covid-19.

Twitter a „șters” un video din contul lui Trump

UPDATE 09:10 Twitter a șters din contul lui Trump un videoclip, realizat de echipa președintelui american, care aduce un omagiu lui George Floyd, scrie The Guardian.

Twitter spune că postarea a fost ștearsă după ce a primit o reclamație privind încălcarea drepturilor de autor.

Substanţele chimice utilizate de poliţie împotriva protestatarilor pot răspândi Covid-19

UPDATE 08:45 Şeful Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA a declarat joi că substanţele chimice folosite de poliţie pentru a dispersa mulţimea în timpul protestelor provoacă tuse care ar putea răspândi coronavirusul, scrie The New York Post.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Directorul CDC, Robert Redfield, a declarat că se teme că protestele izbucnite în Statele Unite în urma morţii lui George Floyd vor deveni un „eveniment de însămânţare” a COVID-19 şi a arătat că există deja rate mari de transmisie pre-protest în unele oraşe unde au loc manifestaţii.

Trump distribuie o scrisoare în care protestatarii Floyd sunt numiți teroriști

UPDATE 07:02 Preşedintele Donald Trump a distribuit, joi seară, pe Twitter, o scrisoare în care protestatarii paşnici care au fost dispersaţi cu forţa din parcul Lafayette din apropierea Casei Albe, sunt numiţi „terorişti”, scrie CNN.

Minneapolis găzduiește primul eveniment în memoria lui George Floyd.

UPDATE 06: 45 Sute de oameni sunt așteptați să participe la Minneapolis la comemorarea lui George Floyd, care a murit în custodia poliției luna trecută, scrie BBC.

Fostul președinte Barack Obama și Meghan, ducesa de Sussex, se numără printre persoane publice de vârf care și-au oferit sprijinul pentru protestatari.

Doi polițiști din Buffalo, suspendați din funcție după ce au împins un bătrân.

Guvernatorul statului Minnesota le cere tuturor protestatarilor să se testeze pentru Covid-19.

Guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, le cere tuturor celor care au participat la protestele organizate după moartea lui George Floyd să se testeze pentru noul coronavirus.

„Dacă credeţi că aţi fost expus, faceţi un test la cinci zile după eveniment”, a scris Walz. „Dacă testul se dovedeşte negativ, refaceţi testarea din nou la 14 zile după eveniment”, spune Tim Walz.

George Floyd era infectat cu coronavirus, potrivit autoposiei, scrie CNN.

Potrivit CNN, autopsia oficială a arătat că George Floyd era infectat cu coronavirus, însă boala nu a fost motivul decesului.