• PSD a contestat în contencios administrativ, la Curtea de Apel, decizia de închidere a magazinelor la ora 18
  • Potrivit Guvernului, operatorii economici trebuie pot funcționa doar până la ora 18, acolo unde incidența este mai mare de 4 la mie
  • PSD motivează că actul normativ nu are o evaluare preliminară de impact, este nemotivat și a fost adoptat fără transparență decizională

PSD a contestat în contencios adminitrativ, la Curtea de Apel, decizia Guvernului de a-i obliga pe operatorii economici care desfășoară activități de comerț să funcționeze doar în intervalul orar 05:00-18:00, acolo unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 la mia de locuitori.

Potrivit HG nr. 348/2021, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, afacerile se închid la ora 4, dacă incidența este peste 4, dar mai mică de 7.5 la mia de locuitori. De asemenea, dacă incidența depășește rata de 7.5 la mia de locuitori, măsurile se aplică în fiecare zi a săptămânii.

PSD s-a adresat Curții de Apel motivând faptul că actul normativ nu are o evualuare preliminară de impact și nu se știu efectele pe care acesta le va produce din punct de vedere economic și social. Totodată, social-democrații mai spun că hotărârea a fost luată nemotivat, fără expuneri de motive și note de fundamentare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În cererea semnată de Marcel Ciolacu, președintele PSD, se mai specifică faptul că Guvernul a încălcat principiul transparenței decizionale, pentru că publicul nu a fost informat, iar actul normativ nu a fost supus dezbaterii publice.