PSD și AUR cer demisia lui Dan Barna: Conform propriilor standarde, a intrat în categoria penalilor în funcţii publice

dan barna in sedinta de guvern. Vicepremierul Dan Barna. Foto: gov.ro

Conform propriilor standarde, Dan Barna a intrat oficial în categoria penalilor în funcţii publice şi are obligaţia de a-şi da demisia din funcţia de vicepremier, afirmă PSD, după ce DLAF a precizat că este în curs de investigare proiectul în care este implicată fosta firmă de consultanţă a liderului USR PLUS.

„Conform propriilor standarde, de astăzi Dan Barna a intrat oficial în categoria penalilor în funcţii publice. Prin urmare, tot conform propriilor standarde, astăzi Dan Barna are obligaţia de a-şi da demisia din funcţia de vicepremier. Fiecare zi în funcţia publică deţinută de penalul Dan Barna dovedeşte că #farapenaliinfunctiipublice a fost doar o minciună electorală pentru a fura voturile românilor”, transmite PSD pe Facebook.

De asemenea, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a cerut demisia vicepremierului Dan Barna. „Fără penali în funcții publice! Parcă așa era sloganul, nu?”, se arată într-un mesaj pe pagina de Facebook a AUR.

Inspectorii de la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF) arată că în cazul proiectului „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural”, având ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL, firmă deţinută de Dan Barna, verificările sunt în curs.

Până în acest moment nu am nicio informaţie oficială de la DLAF privind implicarea mea în vreo notă de constatare care să fie trimisă la DNA, a reacţionat Dan Barna, lider USR PLUS.