Conform propriilor standarde, Dan Barna a intrat oficial în categoria penalilor în funcţii publice şi are obligaţia de a-şi da demisia din funcţia de vicepremier, afirmă PSD, după ce DLAF a precizat că este în curs de investigare proiectul în care este implicată fosta firmă de consultanţă a liderului USR PLUS.

„Conform propriilor standarde, de astăzi Dan Barna a intrat oficial în categoria penalilor în funcţii publice. Prin urmare, tot conform propriilor standarde, astăzi Dan Barna are obligaţia de a-şi da demisia din funcţia de vicepremier. Fiecare zi în funcţia publică deţinută de penalul Dan Barna dovedeşte că #farapenaliinfunctiipublice a fost doar o minciună electorală pentru a fura voturile românilor”, transmite PSD pe Facebook.

De asemenea, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a cerut demisia vicepremierului Dan Barna. „Fără penali în funcții publice! Parcă așa era sloganul, nu?”, se arată într-un mesaj pe pagina de Facebook a AUR.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Inspectorii de la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF) arată că în cazul proiectului „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural”, având ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL, firmă deţinută de Dan Barna, verificările sunt în curs.

Până în acest moment nu am nicio informaţie oficială de la DLAF privind implicarea mea în vreo notă de constatare care să fie trimisă la DNA, a reacţionat Dan Barna, lider USR PLUS.