Reacția lui Marcel Vela în cazul vloggerului „Colo”: „Trag un mare semnal de alarmă pentru părinţi“

Reacția lui Marcel Vela în cazul vloggerului „Colo”: „Trag un mare semnal de alarmă pentru părinţi“ Sursă foto: Hepta, Mediafax Foto
  • Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis miercuri un mesaj pe pagina Facebook în care vorbeşte despre cazul vloggerului „Colo”
  • Vloggerul se află sub control judiciar timp de 60 de zile pentru instigare la violenţă.
  • „Părinţii trebuie să îşi supravegheze copiii atunci când accesează conţinut online”, spune Marcel Vela, care se arată îngrijorat numărul mare de urmăritori ai vloggerului, „dintre care, foarte mulţi copii”.

Marcel Vela vrea să tragă un semnal de alarmă părinților care nu supraveghează atent activitatea din online a copiilor.

„Ne confruntăm cu o lume a globalizării, din ce în ce mai digitalizată, în care sunt deschise căi nelimitate de acces la informații, dar care, în același timp, are și o latură infracțională, extrem de întunecată, pe care copiii încă nu o pot înțelege. Vremurile sunt într-o continuă schimbare. Generațiile se schimbă și au cu totul alte pasiuni, alte abilități. Noi toți trebuie să înțelegem acest lucru și să ținem pasul cu cei tineri. Ce înseamnă să ținem pasul? Înseamnă să ne adaptăm la tot ce este nou. Deși ne este greu, doar așa putem fi aproape de ei și putem să veghem la acțiunile pe care le întreprind”, a scris Vela pe Facebook.

Ministrul spune că este îngrijorat de numărul mare de urmăritori pe paginile de socializare, dintre care cei mai mulți sunt copii: „Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea, mai ales în fața numărului mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr, peste 850.000, dintre care, foarte mulți copii. Dragi părinți, nu uitați că anii copilăriei, ai pubertății și ai adolescenței sunt cei mai importanți ani din viața copilului dumneavoastră! (…) Cum am mai spus, mediul online este o sursă nesecată de informații mai mult sau mai puțin controlate. Acordați atenție persoanelor pe care le urmăresc copiii dumneavoastră, preocupărilor pe care le au, pentru a preveni eventuale devieri comportamentale. Este o responsabilitate colectivă, pentru un viitor cu tineri sănătoși și frumoși spiritual. Mai mult decât atât, vă rog să semnalați de fiecare dată când constatați orice fel de abateri de la normalitate”.

Alexandru Bălan, cunoscut în mediul online cu numele de Colo, a fost pus în libertate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, după ce marţi seară a fost reţinut de poliţişti. Oamenii legii au dispus înlocuirea reţinerii cu măsura controlului judiciar. În următoarele 60 de zile, Colo nu va avea voie să posteze nimic în spaţiul online, fie că e vorba de Youtube, Facebook, Instagram sau Tik Tok. Vloggerul a fost reţinut după ce a incitat la violenţă împotriva unei minore, inclusiv la violarea acesteia.

Dragi părinți, Sunt convins că a ajuns și în atenția dumneavoastră cazul unui cunoscut vlogger care a fost reținut…Publicată de Marcel Vela pe Miercuri, 10 iunie 2020