• Cercetarile sunt efectuate de PTB împreună cu poliția de la Omoruri pentru ucidere din culpă.
  • Incendiul a izbucnit la parter și s-a extins la primul etaj. Cladirea spitalului este construita in 1953.
  • Au fost ridicate patru cadavre și trimise la INML, iar maine au loc necropsiile.
  • Ancheta va continua cel puțin câteva zile.

Update: Procurorul de caz Alexandru Anghel a mai spus că ancheta va continua cel puțin câteva zile și că vor fi folosite imagini de la camerele de supraveghere din spital și documente.

Azi am evaluat situația, mâine vom analiza celelalte aspecte. Există camere de supraveghere, imaginile au fost ridicate și vor fi analizate, în saloane nu există. Pompierii au ajuns primii acolo, la cercetare s-a găsit și al patrulea cadavru, nu pot să mi explic de ce l-au găsit târziu. Nu pot să confirm (despre existența unei aeroterme n.r.), mâine o lămurim. Au fost ridicate documente, vor fi analizate, este un volum mare. Nu excludem nici o variantă, ancheta va dura cel puțin câteva zile”, a precizat procurorul.

Alexandru Anghel, procurorul criminalist, din cadrul Parchetului Tribunalului București, și comisarul-șef Marian Mihoci, șeful Serviciu Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, conduc ancheta cu privire la incendiul de la Institutul „Matei Balș”. Cei doi au făcut declarații de presă, vineri seară, în cazul tragediei.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Comisarul-șef Marian Mihoci a afirmat că în această anchetă este posibil să fie audiați inclusiv pacienți.

Mai multe echipaje de poliție au ajutat la evacuarea pacienților, după evacuarea celor aproximativ 100 am găsit patru cadavre și ulterior un alt pacient a decedat. Nu putem să vă dezvăluim cauza incendiului. Am evaluat împreună cu experții locul faptei. Ipotezele sunt mai multe, dar la acest moment nu se pot dezvălui. Au fost audiate cinci persoane: un personal medical, infirmiere și un instalator. Sunt date de anchetă, nu vă putem dezvălui. Inclusiv pacienți ar putea ajunge la audieri, în funcție de date”, a spus comisarul-șef Marian Mihoci.

„Ancheta în interior va dura cel puțin câteva zile”

De partea cealaltă, procurorul Alexandru Anghel a declarat că a fost ridicat un volum foarte mare de documente și, de asemenea, au fost ridicate și înregistrări video de pe camerele de supraveghere ale spitalului. Însă, potrivit acestuia, în holuri și saloane nu existau camere video.

Am efectuat cercetarea la fața locului, au fost ridicate cele 4 cadavre și trimite la INML. Mâine vor avea loc necropsiile. În cadrul cercetării au fost cooptați și specialiștii de la INSEMEX Petroșani. Se pare că este posibil să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului.
Așa cum v-am spus cercetarea la fața locului a vizat în principal ridicarea cadavrelor și mâine vom intra și vom vedea și alte aspecte. Există camere de supraveghere și au fost ridicate. În saloane și pe holuri nu există camere.
Nu pot să vă spun dacă au existat pentru că nu asta am verificat (dacă existau aeroterme în camere, n.red.). Am ridicat un volum foarte mare de documente. Nu mă pot pronunța dacă a existat vreun scurtcircuit sau un aparat defect. Ancheta în interior va dura cel puțin câteva zile
”, a spus criminalistul.