• Publicaţia independentă Novaia Gazeta a anunțat luni că a fost vicitma unui atac chimic. 
  • Jurnaliștii nu au putut circula între etaje sau ieşi în stradă.
  • În ultimii ani, Novaia Gazeta a publicat numeroase anchete cu privire la acţiunile grupurilor de mercenari ruşi şi persecuţiile minorităţilor sexuale în Cecenia. 

Ziarul rus de investigație „Novaia Gazeta” a anunțat luni că redacția sa de la Moscova a fost ținta unui „atac chimic”, relatează Meduza, care citează o declarație a redactoruui șef al acestei publicații, Dmitri Muratov.

Jurnaliștii cred că mirosul din redacție ar fi gaz caustic, aceeași substanță a fost folosită în 2017 într-un atac împotriva jurnalistei Yulia Latynina.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Muratov nu a spus clar cine crede că s-ar afla în spatele acestui incident, dar a subliniat că trei ONG-uri au anunțat că au pornit o investigație la Moscova împotriva grupării de mercenari Wagner, în legătură cu torturarea și uciderea unui deținut în Siria, acțiune bazată pe mai multe articole articolele din „Novaia Gazeta” scrise de jurnalistul Denis Korotkov.

Muratov a adăugat că substanţa în cauză este în prezent analizată de forţele de ordine, în special de Serviciul Federal de Securitate (FSB).