• În timpul operaţiunii au fost confiscate tone de droguri, arme, vehicule şi milioane de euro în numerar.
  • Sute de indivizi au fost arestaţi preventiv în mai multe ţări europene.
  • „Jandarmii din cadrul Centrului pentru combaterea criminalităţii organizate au avut un succes tehnologic: decriptarea unei cantităţi substanţiale de comunicaţii codificate prin serviciul EncroChat”, spune Jandarmeria din Franța.

Sute de tone droguri, arme, vehicule şi milioane de euro în numerar, au fost confiscate în timpul unei operațiuni lansate de autoritățile din Franța. Pentru blocarea unui sistem criptat de telecomunicaţii utilizat de grupuri infracţionale, autoritățile au reținut peste 700 de persoane.

Agenţia britanică pentru combaterea infracţionalităţii a comunicat că operaţiunea Jandarmeriei din Franţa pentru blocarea serviciului criptat de mesagerie EncroChat a condus la arestarea a 764 de persoane în ultimele zile, inclusiv membri corupţi ai forţelor de ordine, fiind confiscate 77 de arme şi evitate 200 de potenţiale crime plănuite prin această aplicaţie, scrie Financial Times.

În Olanda, care a cooperat cu autorităţile franceze în investigaţie prin intermediul agenţiilor Europol şi Eurojust, Poliţia a anunţat arestarea a peste 100 de suspecţi, confiscarea a sute de tone de droguri şi închiderea a 19 laboratoare pentru producerea stupefiantelor. Poliţia olandeză a confiscat şi 20 de milioane de euro, în timp ce în Marea Britanie a fost confiscată suma de 54 de milioane de lire sterline (59,9 milioane de euro).

Sursa foto: Profimedia

„Jandarmii din cadrul Centrului pentru combaterea criminalităţii organizate au avut un succes tehnologic: decriptarea unei cantităţi substanţiale de comunicaţii codificate prin serviciul EncroChat. Rezultatul: a fost posibilă arestarea a sute de indivizi care au legături cu grupuri infracţionale din lume, prin interceptări telefonice posibile datorită jandarmilor specializaţi în acţiuni cibernetice”, a comunicat Jandarmeria din Franţa.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Procurorii din Franţa nu au oferit informaţii despre numărul suspecţilor arestaţi, precizând că operaţiunea este încă în curs.