• În lege, sunt interzise reuniunile private sau publice, în aer liber sau în interior
  • Sunt interzise și petrecerile publice și private
  • Polițist: „Cel mult, vorbim de tulburarea liniștii publice”

Nu mai avem voie să mergem în vizită la rude, să facem împreună sărbătorile sau să petrecem zilele de naștere.

Ludovic Orban a interzis asta prin lege. Vorbim însă despre o regulă care nu poate fi aplicată, pentru că polițistul nu are nicio autoritate în casa ta. Mai mult, nici nu se spune exact câte persoane formează o „reuniune”, așa cum scrie în lege.

Un polițist care recunoaște că formulările din lege dau naștere unor interpretări este Cosmin Andreica, liderul sindicatului EUROPOL.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Cosmin Andreica, lider sindicat EUROPOL: „Vorbim din nou despre o lacună legislativă pentru că legiuitorul nu a indicat un număr maxim de persoane care se pot intâlni, indiferent de motivul pentru care se intâlnesc, fie că vorbim despre o zi de naștere, o vizită. De asemenea, nici nu a oferit pârghiile necesare polițiștilor de a verifica modul de respectare a acestei interdicții. Polițiștii nu pot pătrunde în locuința unei persoane fizice în situația în care nu vorbim despre săvârșirea unei infracțiuni.”

Același răspuns și de la Raed Arafat. Poliția nu poate pătrunde în locuința unei persoane fizice fără motiv.

Raed Arafat, secretar de stat MAI: „Nu ne-am gândit la un număr de persoane care trebuie să se regăsească într-o locuință, chiar dacă o familie poate primi în vizită alte rude, pentru că nu putem controla locuințele”.