• O tânără de 16 ar fi fost violată de 30 de bărbați, în Israel
  • Presupusul viol a stârnit revoltă și indignare
  • Mii de oameni au ieșit în stradă la Tel Aviv

Presupusul viol al unei fete de 16 ani, de către 30 de bărbați, care ar fi avut loc într-un hotel de pe litoralul Mării Roșii, în stațiunea Eilat, a stârnit revoltă în Israel, scrie AFP.

Se pare că presupușii suspecți, aproximativ 30 la număr, au în jur de 20 de ani. Ei au stat la coadă la ușa camerei de hotel și au intrat pe rând la fata de 16 ani, care se afla în stare de ebrietate. Până acum au fost arestați doi dintre ei, după ce tânăra a depus plângere la poliție săptămâna trecută. Inițial, cazul ar fi trecut neobservat.

„Doi suspecți au fost arestați în legătură cu un incident care a avut loc la Eilat, victimă fiind o adolescentă de 16 ani“, a spus, pentru AFP, purtătorul de cuvânt al Poliției, Micky Rosenfeld.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cazul revoltător a scos în stradă mii de oameni, în mai multe orașe israeliene, printre care Tel Aviv și Ierusalim, izbucnind proteste joi.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reacționat

Benjamin Netanyahu s-a arătat șocat și a spus că făptașii au comis o infracțiune nu doar împotriva adolescentei, ci împotriva umanității. Uite ce a spus: „Este șocant, nu există niciun alt cuvânt pentru asta. Nu este doar o infracțiune împotriva fetei, este împotriva umanității însăși, care trebuie pedepsită exemplar“.