• Poliția a descoperit o firmă care vindea reactivi chimici neconformi.
  • Anchetatorii fac, joi, 19 percheziții în București și județele Ilfov, Brașov și Dâmbovița.
  • Din anul 2017 și până în prezent, reprezentanții unei firme ar fi indus în eroare partenerii comerciali cu privire la calitatea produselor livrate (reactivi chimici și aparate medicale).

O firmă este bănuită că ar fi vândut unor spitale de stat și private reactivi chimici despre care există suspiciunea că nu îndeplinesc condițiile în ceea ce privește termenele de valabilitate și destinația. În acest caz, joi au loc 19 percheziții în București și județele Ilfov, Brașov și Dâmbovița.

Potrivit Poliției Capitalei, cele 19 percheziții domiciliare din București și județele Ilfov, Brașov și Dâmbovița sunt făcute într-un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și trafic de produse sau substanțe toxice.

Din probatoriul administrat rezultă presupunerea rezonabilă că, din anul 2017 și până în prezent, reprezentanții unei firme ar fi indus în eroare partenerii comerciali cu privire la calitatea produselor livrate (reactivi chimici și aparate medicale), precum și faptul că ar deține, produce și pune în circulație produse și substanțe toxice folosite în domeniul medical, fără a avea dreptul să desfășoare astfel de activități.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Conform polițiștilor, reactivii chimici vizați sunt utilizați în analize de laborator, atât în unități spitalicești de stat, cât și private, existând suspiciunea că nu indeplinesc condițiile de conformitate în ceea ce privește termenele de valabilitate și destinația.