• CEDO a condamnat România pentru că nu a protejat o victimă a violenței domestice
  • Curtea a decis ca autoritățile să achite victimei daune morale de 10.000 de euro
  • Femeia obținuse un ordin de protecție, însă acesta a fost încălcat de fostul soț


Faptul că autoritățile nu investighează cum ar trebui violența domestică a ajuns și la CEDO. Curtea Europeană a condamnat România și i-a dat dreptate, la începutul anului, Ginei-Aurelia Buturugă, o femeie de 50 de ani
din Tulcea care și-a reclamat fostul soț că a bătut-o.

„CEDO a condamnat România pentru încălcarea drepturilor omului. A considerat că autoritățile nu au protejat victima. Pe scurt, doamna Buturugă s-a plâns autorităților că fostul soț o bătea și o amenința cu moartea. Anchetatorii nu au continuat investigația și au considerat că faptele fostului soț nu sunt infracțiuni”, a spus Edi Popescu, corespondent Aleph News.

România a fost sancționată pentru mai multe infracțiuni, inclusiv pentru condiții rele de detenție sau violență în familie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Să știi că suntem din păcate printre țările care primesc cele mai multe sancțiuni. România a plătit 320 de milioane de lei pentru condamnări, în ultimii 20 de ani, iar sumele au crescut în ultimii ani.
Cele mai multe sancțiuni au fost date pentru condiţii rele de detenţie, nerespectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități şi violenţa în familie”
, a mai spus Edi Popescu.

320 de milioane de lei a plătit România pentru condamnări la CEDO în ultimii 20 de ani. Sumele plătite românilor care au câştigat procese au crescut în ultimii ani.