• Frații sunt cercetați pentru acuzații de trafic de persoane și viol.
  • DIICOT a susținut că cei patru suspecți au format un grup infracțional organizat care se întindea din România până în Marea Britanie și Statele Unite.
  • Luni, autoritățile române au declarat că au confiscat bunuri în valoare de aproape 4 milioane de dolari aparținând lui Tate în ultima săptămână.

Influencerul Andrew Tate și fratele său Tristan vor rămâne în custodia poliției până pe 27 februarie, după ce o instanță din România le-a prelungit vineri detenția, au declarat avocații lui Tate.

Frații sunt cercetați pentru acuzații de trafic de persoane și viol. Autoritățile din România au declarat că poliția a pus în aplicare mandate de percheziție la cinci locuințe și a luat în custodie patru suspecți – doi britanici și doi români – în cadrul anchetei.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România a declarat inițial că cei patru suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore. Un tribunal din București a acceptat o cerere a DIICOT de a-i reține pe Tate și pe fratele său Tristan în arest pentru încă 30 de zile, a declarat avocatul lor, Eugen Vidineac, la 30 decembrie. Aceasta a fost prelungită din nou până pe 27 februarie.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

DIICOT a susținut că cei patru suspecți au format un grup infracțional organizat care se întindea din România până în Marea Britanie și Statele Unite, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane.

Agenția a precizat joia trecută că alte șapte proprietăți au fost percheziționate în cadrul anchetei, ridicând numărul total de proprietăți cercetate la 12. Autoritățile susțin că doi dintre suspecți au indus victimele în eroare făcându-le să creadă că intenționează să intre într-o relație de căsătorie/coabitare”, în timp ce transportau victimele în România și ulterior le exploatau sexual cu violență fizică și constrângere.

De asemenea, autoritățile au declarat că unul dintre suspecți a violat o victimă în două ocazii diferite în martie 2022. Cel puțin șase victime ar fi fost exploatate sexual de către grupul infracțional organizat”, se arată în comunicatul DIICOT.

Bunurile lui Tate, confiscate de autorități

Luni, autoritățile române au declarat că au confiscat bunuri în valoare de aproape 4 milioane de dolari aparținând lui Tate în ultima săptămână. Printre cele 29 de bunuri confiscate se numără autovehicule, ceasuri de lux și sume de bani în mai multe valute diferite, a precizat Agenția Națională de Recuperare și Administrare a Bunurilor (ANABI) din țară.

Tate, un fost kickboxer profesionist, este cunoscut pentru scandările sale virale online despre dominația masculină, supunerea femeilor și bogăție. El susține în mod deschis violența împotriva femeilor, iar anterior fusese interzis de pe toate platformele majore de socializare până când Elon Musk i-a restabilit contul de Twitter după ce a preluat compania.

El a crescut în vizibilitate la începutul acestui an, mulți adulți, inclusiv profesori de școală, exprimându-și îngrijorarea cu privire la ideile sale misogine care se înrădăcinează în mințile a nenumărați băieți tineri. Înainte de a fi retras, contul său TikTok a adunat aproximativ 11,6 miliarde de vizualizări.

El a ajuns pe prima pagină a ziarelor în săptămâna arestării sale pentru o interacțiune pe Twitter cu activista suedeză pentru climă Greta Thunberg, care i-a spus lui Tate să își facă o viață după ce acesta a scris pe Twitter despre numeroasele sale mașini și despre emisiile lor enorme respective”.