• Gabriela Scutea a trimis o informare către procurorii secțiilor judiciare din dosarele SIIJ
  • Scutea: Dreptul UE are preeminență în fața ordinii juridice naționale
  • Potrivit legii, procurorul este liber în instanță
  • Și Bogdan Pîrlog spune că legea fundamentală a României „nu se mai pune”

După ce procurorul general al României, Gabriela Scutea, a trimis indicații către procurorii judiciariști și a scris că, în cazul SIIJ, este mai important dreptul Uniunii Europene față de ordinea juridică națională, un alt procuror are o problemă cu Constituția României.

Bogdan Pîrlog, prim procurorul militar adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, și co-președinte al Asociației Inițiativa pentru Justiție, spune că după decizia CCR, România va intra în infringement pe Justiție.

Decizia Curții Constituționale din 8 iunie încalcă, ca să zic așa, toate principiile de drept care țin de dreptul comunitar, care țin de calitatea noastră de membru în Uniunea Europeană, va atrage mai mult ca sigur procedura de infringement. Constituția a operat un transfer de autoritate către structurile europene. CCR a încălcat Constituția, absolut, în momentul în care a emis această decizie care este contrară până la urmă și principiilor de drept”, a spus Bogdan Pîrlog- co-președinte al Asociației Inițiativa pentru Justiție.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Poți să vezi interviul integral, duminică de la ora 20:00, la emisiunea OFF/On The Record, difuzată de Aleph News.