• 2.700 de femei care au primit implanturi mamare defecte ar putea fi despăgubite.
  • Asociaţia pentru Inspecţie Tehnică Germană a fost condamnată.
  • Compania a utilizat silicon industrial pentru umplerea unor implanturi mamare.

2.700 de femei care au primit implanturi mamare defecte şi care au suferit din cauza asta ar putea fi despăgubite.
Asta a stabilit Curtea de Apel din Paris, în urma unui proces care a durat 10 ani. Asociaţia pentru Inspecţie Tehnică Germană a fost condamnată după ce a certificat implanturile companiei franceze Poly Implant Prothèse, care a utilizat un material ieftin şi neaprobat pentru uz uman. Asta a dus la probleme grave de sănătate: uneori chiar şi cancer în ultimul stadiu.

Christine, una dintre victimele implanturilor spune că simte o uşurare după încheierea procesului.

Christine, victimă: „Problemele de sănătate însă rămân şi la majoritatea sunt de lungă durată. Am încă siliciu în corp, în zona ganglionilor nervului maxilar, care pot duce la probleme în viitor”

Vlad, chirurg plastician era medic rezident în Franţa la momentul izbucnirii scandalului. Pentru a le salva viaţa acestor femei a trebuit ca implanturile să fie scoase. El a operat câteva dintre acele paciente şi spune că sănătatea lor era pusă grav în pericol.

Vlad Pieptu, medic chirurg: „Chiar dacă nu erau simptome implantul era pur şi simplu descompus complet şi în interiorul sânului era dezorganizat acel gel siliconic a fost un producător bun care în căutarea unui mod de a scădea semnificativ costurile şi a creşte într-un mod mişelesc profiturile au schimbat reţeta unui produs”

Avocatul victimelor spune că a fost un proces dificil şi că această decizie a adus sfârşitul unei îndelungate perioade de îndoială. Cu toate astea, nu se ştie încă valoarea despăgubirilor. Printre femeile despăgubite se numără şi 7 românce, din totalul de 250 de femei de la noi din ţară care au avut implanturi de la acea companie.

Olivier Aumaître: „Curtea de Apel din Paris confirmă răspunderea companiei în acest caz. Ceea ce înseamnă că această compania va trebui să compenseze şi să despăgubească în totalitate toate victimele”

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT